Zaposleni prodali Radio Suboticu

Izvor: Radio 021, 11.Okt.2016, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni prodali Radio Suboticu

Nezavisno društvo novinara Vojvodine ocenilo je da se i u slučaju Radio Subotice pokazalo da novinari, odnosno zaposleni, nisu spremni da preuzmu odgovornost za svoj medij, čime se otvara dodatni prostor za političku trgovinu i partijsku dominaciju na medijskoj sceni.

"Radio Suboticu je od zaposlenih, kojima je, posle neuspešne aukcijske prodaje, besplatno preneto vlasništvo nad ovom stanicom, kupio Vladan Stefanović, vlasnik kompanije VTV ComNet, koja u svom vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ima četiri televizije (Subotica, Vrbas, Bečej i Novi Bečej) i netransparentnu saradnju sa pojedinim lokalnim samoupravama", saopštio je NDNV.

Ocenjuje se da je veoma važno da se program Radio Subotice pažljivo prati, imajući u vidu izražen informativni i kulturni značaj ovog višejezičnog medija.

NDNV podseća da je po Zakonu o javnom informisanju i medijima kupac dužan da u roku od pet godina obezbedi kontinuitet u proizvodnji medijskih sadržaja od javnog interesa, što u ovom slučaju znači da mora da zadrži i višejezičnu strukturu programa, odnosno programe na manjinskim jezicima.

"Postavlja se međutim pitanje kako je moguće da se ostvari kontinuitet programa ove medijske kuće s obzirom da se on odnosi na period od 12 meseci pre dana stupanja na snagu Zakona, kada Radio Subotica više ne koristi frekvenciju na kojoj je tada, na drugom programu, emitovan celodnevni program na mađarskom jeziku. Ova frekvencija je, nejasnim radnjama, sada pripala na korišćenje RTV Panonu, mediju koji kontroliše Nacionalni savet mađarske nacionalne zajednice", navodi NDNV.

Autor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.