Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednički projekat Subotice i Segedina

SUBOTICA -

U prostorijama Gerontološkog centra u Subotici potpisan je Protokol o saradnji ove ustanove i Neurološke klinike u Segedinu na zajedničkom apliciranju za IPA projekat prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, saopštio je danas Gerontološki centar iz Subotice.

Zamenik direktora Gerontološkog centra Nenad Ivanišević je izjavio da je sam predlog projekta zamišljen tako da se, s jedne strane nabavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nova, savremenija oprema za rad Neurološke klinike u Segedinu, dok bi se u Subotici izgradio objekat koji bi bio namenjen rehabilitaciji lica obolelih od celebrovaskularnog inzulta.

Posebnim video linkom razmenjivala bi se iskustva u radu sa konkretnim pacijentima, pa je iz tog razloga projekta nazvan "Video most".

Predviđena vrednost projekta je oko 400.000 evra, a ukoliko bi bio odobren predviđeno je da se u roku od 12 meseci izgradi predviđeni objekat, na prostoru neposredno pored Doma penzionera u Subotici.

Sa strane mađarskih partnera Protokol je potpisao akademik Večai Laslo, dok su podršku ovoj ideji dali Grad Subotica, preko već obezbeđene dokumentacije za eventualnu izgradnju objekta i pokrajinski sekretar za zdravstvo Atila Čengeri, koji je prilikom potpisivanja Protokola izjavio da je njegov sekretarijat ali i cela vojvođanska administracija na raspolaganju svim institucijama koje se odluče da apliciraju za fondove EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.