Vulin: ZSO kruna Briselskog sporazuma

Izvor: RTS, 31.Avg.2015, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: ZSO kruna Briselskog sporazuma

Deca sa Kosova i Metohije, njih 45, posetila su Zoološki vrt u Subotici, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je tom prilikom poručio da je Zajednica srpskih opština kruna Briselskog sporazuma i da se nada da će ona povećati bezbednost Srbima na KiM.
Ministar Aleksandar Vulin, koji je mališanima sa KiM uručio školski pribor, izrazio je nadu da će formiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zajednice srpskih opština pomoći da se poveća bezbednost za Srbe na KiM, a samim tim i za sve Srbe koji budu poželeli da posete Kosovo, prenosi Tanjug.

"ZSO je kruna Briselskog sporazuma, ali moramo biti svesni da će biti uspešna onoliko koliko budu uspešni, posvećeni i vredni Srbi koji je budu činili. Ukoliko uspemo da prevaziđemo sve podele na sever i jug i budemo vodili računa o Srbima koji žive u enklavama i ovoj deci, koja možda po prvi put vide slobodnu ulicu i ne moraju da se plaše kada govore srpskim jezikom, onda će ZSO biti prava kruna Briselskog sporazuma i svih naših napora", rekao je Vulin.
Dodaje da će tada život za Srbe na KiM zaista postati lakši i bolji i nada se da će
iduće godine sedište ZSO da primi decu iz Subotice, Novog Sada ili Beograda.
"Svake godine poželim da iduću godinu dočekamo u Klokotu, Pasijanu, da ovu dečicu učinimo ponosnom što će biti domaćini svojim vršnjacima iz Subotice, Novog Sada, Beograda. Kada to budemo mogli da uradimo onda ćemo reći da smo uspeli, da je sve što radimo, od Briselskog sporazuma na ovamo uspelo", rekao je Vulin.
Vulin je istakao i da su Srbi na Kosovu najnapaćeniji i zato najvoljeniji deo srpskog naroda, ponavljajući da je svaki ministar u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju.
Član Gradskog veća Subotice Milimir Vujadinović rekao je da je cilj pokazati deci sa KiM da su oni u Subotici u svom gradu, svojoj zemlji, kao što su i deca iz Subotice na Kosovu u svojoj pokrajni, državi.
"Nadamo se da će doći vreme da zamenimo uloge i da naša deca iz Subotice slobodno i neometano odlaze na KiM i posete taj deo naše zemlje", istakao je Vujadinović
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: ZSO kruna Briselskog sporazuma

Izvor: B92, 31.Avg.2015

Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da je Zajednica srpskih opština kruna Briselskog sporazuma i da se nada da će ona povećati bezbednost Srbima na KiM...Osim toga, Vulin je izrazio da će povećanje bezbednosti za Srbe na Kim značiti i veću bezbednost “za sve Srbe koji budu poželeli da posete...

Nastavak na B92...

SU: Deca sa KiM u poseti vršnjacima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2015, 11:15

Osmu godinu za redom deca sa Kosova i Metohije u poseti su svojim vršnjacima iz Osnovne škole "Sonja Marinković" u Subotici. U posetu je došlo 43-troje osnovaca iz Vitine, Kosovske Kamenice, Gnjilana i Gračanice. Decu je posetio i ministar za rad Aleksandar Vulin i podelio im simbolične poklone...Vrata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.