Vukovi srušili šampiona

Izvor: RTS, 08.Dec.2012, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovi srušili šampiona

Branilac titule Borusija iz Dortmunda kod kuće izgubila od Volfsburga sa 3:2, Neven Subotić presedeo celu utakmicu na klupi "milionera". Ibišević het-trikom počastio Šalke. Bajern rutinski pobedio Augsburg sa 2:0.

Fudbaleri Volfsburga pobedili su danas u gostima aktuelnog šampiona Nemačke Borusiju iz Dortmunda sa 3:2, u utakmici 16. kola Bundeslige.

Borusija je povela golom Marka Rojsa u šestom minutu, ali je Marsel Šmelcer u 35. napravio penal i dobio crveni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << karton. Volfsburg je to iskoristio i golovima Nalda iz jedanaesterca u 26. i Nalda u 41. minutu došao do preokreta već u prvom poluvremenu.

Domaćin je uspeo da izjednači sa igračem manje u 61. golom Jakuba Blaščikovskog iz penala, ali je Volfsburg, ipak, došao do pobede pogotkom Basa Dosta u 73. minutu.

S obzirom da je lider na tabeli Bundeslige Bajern iz Minhena u gostima pobedio Augzburg sa 2:0 golovima Tomasa Milera iz penala u 40. i Marija Gomesa u 63. minutu, Borusija sada za vodećim zaostaje 14 bodova.

Štutgart je nastavio seriju dobrih rezultata pošto je na svom terenu savladao Šalke sa 3:0 het-trikom bosanskohercegovačkog napadača Vedada Ibiševića i tako izbio na peto mesto na tabeli.

Ibišević je golove dao u drugom, 38. iz penala i 61. minutu, dok je jedini pogodak za Šalke, koji nije uspeo da pobedi ni u četvrtoj uzastopnoj utakmici, postigao Ćiprijan Marika u 12.

Obe ekipe utakmicu su završile sa igračem manje, pošto je u timu Štutgarta isključen Gotoku Sakai u 67, a u Šalkeu Džermejn Džons u 73. minutu.

Frajburg je kod kuće savladao Grojter Firg pogotkom Danijela Kaliđurija, dok je Nirnberg na svom terenu pobedio Fortunu sa 2:0 golovima Sebastijana Poltera i Markusa Fojlnera.

Rezultati i strelci:

Augsburg - Bajern 0:2 (Miler 40. penal, Gomez 62)

Borusija Dortmund - Volfzburg 2:3 (Rojs 6, Blaščikovski 61. penal - Dijego 36, Naldo 41, Dost 73)

Frajburg - Grojter Firt 1:0 (Kaliđuri)

Nirnberg - Fortuna 2:0 (Polter 27, Fojlner 90)

Štutgart - Šalke 3:1 (Ibišević 2, 38. penal, 61 - Marika 12)

Od 18.30 sati igraju Ajntraht - Verder

Sutra: Borusija Menhengladbah - Majnc, Hanover - Bajer Leverkuzen.

U petak: Hamburger - Hofenhajm 2:0
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.