Subotica i još šest opština dobile 25 novih kamiona za prevoz otpada do regionalne deponije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 14:28

Subotica i još šest opština dobile 25 novih kamiona za prevoz otpada do regionalne deponije

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je Regionalnu deponiju Subotica u kojoj se prikuplja otpad iz sedam opština na severu Bačke, a tokom posete JKP "Čistoća i zelenilo" u Subotici predstavnicima tih naselja predala je na upotrebu 25 novih kamiona za prevoz otpada.

U Regionalnu deponiju Subotica dovozi se, selektuje i prerađuje otpad iz Subotice, Sente, Kanjiže, Bačke Topole, Malog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Iđoša, Novog Kneževca i Čoke.

U prisustvu gradonačelnika Subotice i predsednika ovih šest opština, postrojenje u koje je investirano 24 miliona evra kako bi bio rešen problem upravljanja otpadom sa područja na kome živi ukupno 260.000 građana, obišla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ona je posetila i JKP "Čistoća i zelenilo" gde je čelnicima šest opština i grada Subotice predato na upotrebu ukupno 25 novih kamiona za prevoz otpada.

"Zahvalan sam Ministarstvu zaštite životne sredine i Vladi Srbije na tome što smo dobili nove kamione za prevoz otpada. Vrednost ove nabavke je 320 miliona dinara. Naročito želim da izrazim zahvalnost ministarki Ireni Vujović koja je dala ogromnu podršku pri realizaciji ovog projekta", rekao je, između ostalog, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Subotica je dobila sedam kamiona, a preostalih 17 podeljeno je za potrebe šest opština koje, takođe, otpad prevoze u Regionalnu deponiju.

Jedna od njih je i Bačka Topola.

"U okviru ovog projekta opštini Bačka Topola dodeljena su četiri kamiona za odvoženje komunalnog otpada. Zahvaljujući ovoj opremi, bićemo mnogo efikasniji u prevozu smeća od domaćinstava do Regionalne deponije", istakao je Adrijan Satmari, predsednik opštine Bačka Topola.

Ministarka zaštite životne sredine istakla je da je upravljanje čvrstim otpadom kroz rad regionalnih deponija, jedan od prioriteta države i izrazila nadu da će novi kamioni za prevoz otpada značajno doprineti postizanju tog cilja.

"Mi danas ovde imamo na jednom mestu opremu vrednu skoro tri miliona evra. Svih ovih 17 auto-smećara i osam auto-podizača pomoći će da Subotica i još šest opština značajno unaprede kvalitet životne sredine i upravljanje čvrstim otpadom", rekla je Irena Vujović.

Ministarka zaštite životne sredine podsetila je da je u toku prijava na konkurs za zamenu kotlova i pošumljavanje, te da uskoro sledi i javni poziv za uklanjanje "divljih" deponija.

Ona je pozvala građane da, posredstvom aplikacije, ministarstvu na čijem je čelu prijave lokacije gde se nelegalno odlaže otpad i izjavila da je na ovaj način do sada evidentirano oko 600 ekoloških problema u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.