KORISNA DONACIJA – Grad Beograd poklonio opštini Sjenica kamion za odnošenje smeća

Izvor: SandzakPress.net, 08.Feb.2022, 16:20

KORISNA DONACIJA – Grad Beograd poklonio opštini Sjenica kamion za odnošenje smeća

Grad Beograd donirao je opštini Sjenica kamion za odnošenje smeća. Vozilo su danas predsedniku opštine Munibu Mujagiću zvanično uručili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i direktor „Gradske čistoće” Marko Popadić. Goran Vesić je naglasio da Grad Beograd kao najveća lokalna samouprava ima obavezu i potrebu da pomaže drugim lokalnim samoupravama u Srbiji. – Naša preduzeća, kada god mogu, izlaze u susret onim lokalnim samoupravama >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << koje su siromašnije i kojima treba pomoć. Sjenica ima tri ovakva kamiona i ovo će biti četvrti. U Beogradu imamo 157 velikih i 47 malih vozila i sada čekamo isporuku novih 29 kamiona. Jasno je da imamo mogućnost i potrebu da pomognemo drugima – kazao je Vesić. On je podsetio da su na ovaj način pomognuti i Kosovska Mitrovica i Zubin Potok, koji su takođe dobili vozila na korišćenje. – O tome kolika je razlika u opremljenosti „Gradske čistoće” pokazuje podatak da smo 2013. imali nešto manje od stotinu vozila, a danas imamo duplo više, s tim da se očekuje isporuka još 29 vozila. Ulaže se, dakle, mnogo više u opremljenost preduzeća – istakao je Vesić. Irena Vujović je navela da je ovo vozilo izuzetno potrebno Sjenici i lokalnom javnom komunalnom preduzeću, podsećajući da je na ovo ukazano predsedniku Srbije prilikom nedavne posete ovom kraju. – Pomoć je značajna za opštinu, koja je u teškoj finansijskoj situaciji, ali i zbog vremenskih prilika i nepristupačnih puteva. Kad je reč o deponiji Goveđak, na projektovanju za sanaciju i zatvaranje intenzivno se radi i trebalo bi da projekat bude gotov u junu. Nakon toga realizovaće se radovi i zatvaranje deponije. To su važni koraci kako da se podigne svest o zaštiti životne sredine – navela je Irena Vujović, precizirajući da je u prethodnom periodu opštini Sjenica dato na korišćenje 120 kontejnera, te da će se pomoć nastaviti. Munig Mujagić je u ime građana Sjenice zahvalio na auto-smećaru, koji je opštini neophodan i mnogo će značiti upravo zbog daljeg razvoja poljoprivrede i turizma. On je najavio početak radova na deonici auto-puta od Duge Poljane do Preljine, kao i na novom objektu osnovne škole, na šta se dugo čekalo. – Imamo veoma dobru saradnju i razumevanje za sve probleme sa kojima se susrećemo i nadam se da će se nastaviti projekti na kojima ćemo zajedno raditi – istakao je Mujagić. (ALO) The post KORISNA DONACIJA – Grad Beograd poklonio opštini Sjenica kamion za odnošenje smeća appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela sadnja jelki

Izvor: B92, 09.Feb.2022, 12:30

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je zajedno sa predsednikom opštine Stari grad Radoslavom Marjanovićem i decom iz vrtića "Skadarlija" zasadio jelku u dvorištu ovog vrtića.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.