KORISNA DONACIJA – Grad Beograd poklonio opštini Sjenica kamion za odnošenje smeća

1
1315

Grad Beograd donirao je opštini Sjenica kamion za odnošenje smeća. Vozilo su danas predsedniku opštine Munibu Mujagiću zvanično uručili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i direktor „Gradske čistoće” Marko Popadić.

Goran Vesić je naglasio da Grad Beograd kao najveća lokalna samouprava ima obavezu i potrebu da pomaže drugim lokalnim samoupravama u Srbiji.

– Naša preduzeća, kada god mogu, izlaze u susret onim lokalnim samoupravama koje su siromašnije i kojima treba pomoć. Sjenica ima tri ovakva kamiona i ovo će biti četvrti. U Beogradu imamo 157 velikih i 47 malih vozila i sada čekamo isporuku novih 29 kamiona. Jasno je da imamo mogućnost i potrebu da pomognemo drugima – kazao je Vesić.

On je podsetio da su na ovaj način pomognuti i Kosovska Mitrovica i Zubin Potok, koji su takođe dobili vozila na korišćenje.

– O tome kolika je razlika u opremljenosti „Gradske čistoće” pokazuje podatak da smo 2013. imali nešto manje od stotinu vozila, a danas imamo duplo više, s tim da se očekuje isporuka još 29 vozila. Ulaže se, dakle, mnogo više u opremljenost preduzeća – istakao je Vesić.

Irena Vujović je navela da je ovo vozilo izuzetno potrebno Sjenici i lokalnom javnom komunalnom preduzeću, podsećajući da je na ovo ukazano predsedniku Srbije prilikom nedavne posete ovom kraju.

– Pomoć je značajna za opštinu, koja je u teškoj finansijskoj situaciji, ali i zbog vremenskih prilika i nepristupačnih puteva. Kad je reč o deponiji Goveđak, na projektovanju za sanaciju i zatvaranje intenzivno se radi i trebalo bi da projekat bude gotov u junu. Nakon toga realizovaće se radovi i zatvaranje deponije. To su važni koraci kako da se podigne svest o zaštiti životne sredine – navela je Irena Vujović, precizirajući da je u prethodnom periodu opštini Sjenica dato na korišćenje 120 kontejnera, te da će se pomoć nastaviti.

Munig Mujagić je u ime građana Sjenice zahvalio na auto-smećaru, koji je opštini neophodan i mnogo će značiti upravo zbog daljeg razvoja poljoprivrede i turizma. On je najavio početak radova na deonici auto-puta od Duge Poljane do Preljine, kao i na novom objektu osnovne škole, na šta se dugo čekalo.

– Imamo veoma dobru saradnju i razumevanje za sve probleme sa kojima se susrećemo i nadam se da će se nastaviti projekti na kojima ćemo zajedno raditi – istakao je Mujagić.

(ALO)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.