Vučić i Pastor obišli dve nove fabrike u Subotici

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Pastor obišli dve nove fabrike u Subotici

Predsednik Aleksandar Vučić, zajedno sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom, tokom popodneva obišao je dve nove fabrike u Subotici, koje su delom finansirane iz fondova mađarske Vlade za privredni razvoj dijaspore.
U novu destileriju i hladnjaču za voće i povrće "Podruma Palić", porodična kompanija "Andeks" investirala je 11,5 miliona evra, od čega je, putem fondacije "Prosperitati" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mađarska uložila četiri miliona evra.

Nova destilerija ima kapacitet od tri miliona litara žestokih alkoholnih pića, proizvodiće više od 50 vrsta alkoholnih pića, a sirovinama će je snabdevati 190 domaćih kooperanata.
Vučić i Pastor prethodno su obišli subotičku kompaniju "Gudvilfarma" koja je izgradila najsavremeniju fabriku za proizvodnju lekova i dijetetskih proizvoda vrednu 4,7 miliona evra, sa godišnjim kapacitetom od 15 miliona jedinica.
Predsednik Republike je najavio je da će se u Nacionalnom investicionom planu naći brza saobraćajnica Bački Breg – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Novi Bečej – Kikinda, što ocenjuje da bi bilo od presudnog značaja za dovođenje novih investitora u taj deo Srbije.
Ištvan Pastor je rekao da je mnogo urađeno u poslednje četiri godine, od kada je, zahvaljujući podršci mađarske vlade, preko Fondacije Prosperitati, pokrenut investicioni zamajac u Srbiji vredan blizu 300 miliona evra.
Pastor je dodao da mu je drago što je imao priliku da mu pokaže samo deo toga što je postignuto u poslednje četiri godine.

"Polovina od tih 300 miliona evra bila je podrška mađarske vlade, a drugu polovinu čini lično učešće i kreditni deo svih koji su pokretali svoje poslove", pojasnio je Pastor.
Pastor je dodao da je taj poduhvat značajno doprineo da ljudi ostanu na ovom prostoru, ojačaju svoje pozicije i budu konkurentniji.
Vučić je obišao i vinariju "Zvonko Bogdan". 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.