Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Orban: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou u istoriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban ocenili su večeras u Subotici da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou u istoriji i da su zasnovani na međusobnom razumevanju i poverenju, kao rezultatu višegodišnje saradnje.

Vučić i Orban su izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj i saradnji u pitanjima od važnosti za ceo region, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Orbanu, koji je u Suboticu doputovao da bi sutra prisustvovao zajedničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sednici vlada dve zemlje, Vučić je zahvalio za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Vučić se Orbanu izvinio zbog "neodgovornih izjava o Mađarima, građanima Srbije, koje su se čule na jučerašnjem skupu opozicije u Beogradu", i naveo da "to nije stav većinske Srbije, već stav dela neodgovornih i neozbiljnih ljudi".

Vučić i Orban su večeras razgovarali i o mogućim novim mađarskim investicijama u Srbiji i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, posebno o izgradnji gasovoda Turski tok, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je predsednik Srbije upoznao mađarskog premijera sa zastojem u dijalogu Beograda i Prištine zbog uvođenja kosovskih taksi na srpsku robu.

Sastanku su prisustvovali i ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske, Ivica Dačić i Peter Sijarto.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.