Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: Proglasiti vanrednu situaciju u Subotici i Kanjiži

Komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Miroslav Vasin najavio je da će uputiti predlog da se na teritoriji Subotice i Kanjiže proglasi vanredna situacija zbog velikog priliva migranata.

Vasin je ovo rekao nakon sastanka predstavnika Pokrajinske Vlade sa rukovodstvom opština Kanjiža i Subotica, predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, MUP-a i javno-komunalnih preduzeća iz ovih dveju opština.

Kako je naveo, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << to će biti predloženo zbog svega što se u ovim dvema opštinama trenutno dešava, ali i onoga što se u perspektivi može dešavati, kako bi se pomoć mogla lakše, jednostavnije u organizovanije upućivati.

Još je dodao da je važno da se isplanira pomoć i za naredne mesece, pre svega za zimski period, za šta su angažovani resorni sekretarijati.

Kako se navodi u saopštenju nakon sastanka, dogovoreno je da Pokrajinska vlada uputiti opštinama Kanjiža i Subotica, koje se suočavaju sa svakodnevnim prilivom velikog broja migranata, pomoć, pre svega, u sredstvima za higijenu, kao finansijsku pomoć za sanaciju javnih površina.

Vasin, koji je i potpredsednik Pokrajinske vlade, izjavio je nakon sastanka u Kanjiži da se ta opština, u najvećoj meri, kao i grad Subotica, u nešto manjoj meri, suočavaju sa velikim problemom sa kojim se trenutno suočava cela Srbija.

"Problem priliva migranata počinje u jednom delu Srbije, a završava se u drugom delu zemlje, i zbog toga je važno da zajedničkim delovanjem na svim nivoima ovaj problem rešavamo", kazao je Vasin i dodao da su na nivou pokrajinske administracije angažovani svi resori značajni za rešavanje problema u Kanjiži i Subotici.

Predsednik Skupštine opštine Kanjiža Robert Lacko, zahvalio je Pokrajinskoj vladi koja je prva izašla u susret molbi ove opštine da joj se pomogne u rešavanju situacije koja je svakoga dana sve gora.

"Sa konkretnom pomoći koju ćemo dobiti od Pokrajina, siguran sam da će se situacija u našoj opštini donekle normalizovati", kazao je Robert Lacko.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, kazao je da je u Subotici oformljena posebna operativna radna grupa zadužena za rešavanje problema nastalog prilivom migranata, koja ima zadatak da u saradnji sa republičkim i pokrajinskim institucijama svakodnevno prati situaciju na teritoriji Grada Subotice.

"Mnogo nam znači podrška Pokrajinske vlade, pogotovu što se plašimo da će u narednom periodu biti još većeg priliva migranata", kazao je Maglai.

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo prof. dr Vesna Kopitović kazala je da je važno da se u saradnji sa lokalnim samoupravama radi na tome da se obezbede higijenski uslovi u cilju prevencije bolesti i zaraze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Proglasiti vanrednu situaciju u Subotici i Kanjiži"

Izvor: Radio 021, 08.Jul.2015

Šef Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Miroslav Vasin najavio je da će uputiti predlog da se na teritoriji Subotice i Kanjiže proglasi vanredna situacija zbog velikog priliva migranata...Vasin je to rekao nakon sastanka predstavnika Pokrajinske vlade sa rukovodstvom opština Kanjiža i Subotica,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.