Uhapšen instruktor letenja iz Bačke Topole

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen instruktor letenja iz Bačke Topole

Zbog nesreće na aerodromu Bikovo u Subotici, u kojoj je poginuo muškarac pri padu motornog zmaja, uhapšeni instruktor letenja i odgovorno lice aerodroma.

Kako prenosi RTS, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su S. P. (63), instruktora letenja iz okoline Bačke Topole, dok su protiv 56-godišnjeg muškarca, odgovornog lica Aerodroma Bikovo iz Subotice podneli krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo – teška >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dela protiv opšte sigurnosti.

Oni su, kako se sumnja, 30. avgusta ove godine, na aerodromu Bikovo u blizini Subotice, bez odgovarajuće dozvole omogućili korišćenje neregistrovane motorne letelice - zmaja, četrdesetogodišnjem muškarcu iz Bajše kod Bačke Topole, koji je nakon pada letelice preminuo, preneo je RTS.

Nakon saslušanja, S. P. je sudskim rešenjem određen pritvor do 30 dana.

Portal koji se bavi vazduhoplovstvom Tango siks objavio je nedavno izveštaj o toj nesreći. Naime, kako se navodi na sajtu portala, "kako je zaključio direktor i Glavni istražitelj Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Nebojša Petrović, S.Đ. poginuo je 30 avgusta u motornom zmaju kod Subotice uz kršenje većeg broja pravila i propisa civilnog vazduhoplovstva koji regulišu ovu podkategoriju letenja. Kako sa njegove strane tako i od strane organizacije i osoba koje su ga 'obučavale'", piše portal Tango siks.

Zmaj u kojem je pogionuo S.Đ. nije bio registrovan, organizacija koja je bila vlasnik zmaja, aero-klub "Ivan Sarić", nije imala odobrenje da vrši obuku za letenje motornih zmajeva, dok je "instruktor" poginulog pilota bio podjednako neodgovoran i nebezbedan. Kako se navodi, "nije mogao“ da vrši obuku učenika kojeg nije vodio kroz nikakve papire propisane za tu vrstu aktivnosti".

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.