Ubica Tijane Jurić osuđen na maksimalnu kaznu

Izvor: Šumadija Press, 15.Jun.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica Tijane Jurić osuđen na maksimalnu kaznu

Dragan Đurić osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva Tijane Jurić. Presuda je danas izrečena u Višem sudu u Subotici.

Dragan Đurić osuđen je na 12 godina za pokušaj silovanja i na 40 godina za teško delo ubistva. Đurić će služiti jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina, u koju će mu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Prilikom izricanja presude, predsedavajuća Sudskog veća Gordana Kojić rekla je da maksimalna kazna nije izrečena pod pritiskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << javnosti već zato što je Đurić izvršio najteže krivično delo.

Kojić je rekla da je Sudsko veće jednoglasno odlučilo da je Đurić smanjeno uračunljiv, ali ne u bitnoj meri i da je kriv za pokušaj silovanja i teško ubistvo.

Kojić je, obrazlažući presudu detaljno analizirala ceo događaj na osnovu Đurićevog priznanja, istakavši i da je on upotrebljavao silu od prvog kontakta.

Prema njenim rečima, Đurić je radio sve što je hteo i mogao, a njegov umišljaj nije bio usmeren na savladavanje otpora već na lišavanje života čime je odbačena teza odbrane da se ovde radi o pokušaju silovanja sa smrtnom posledicom.

Kojić je takođe rekla da je sudsko veće imalo u vidu sve olakšavajuće okolnosti ali da one u ovom slučaju nisu mogle imati uticaja na smanjenje kazne.

Ona je takođe rekla da na donošenje presude odnosno opredeljivanje kazne nije imao uticaj pritisak javnosti već da se svrha kažnjavanja jedino može ispuniti najstrožom kaznom.

– Svako nasilno oduzimanje života je tragedija, a još veća je kada je u pitanju ovako mlada osoba – rekla je Kojić.

Advokat Dragana Đurića najavio je da će se žaliti na presudu.

Igor Jurić, otac ubijene devojčice, zahvalio se svima koji su od početka bili uz njegovu porodicu.

– Presuda je onakva kakvu sam očekivao i kakvoj sam se nadao – rekao je Jurić.

U završnim rečima, tužilaštvo i advokat porodice Jurić, Miro Orović zatražili su za Đurića maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Advokat okrivljenog Viktor Gostiljac rekao da on, po svemu izvedenom na suđenju, ne može da dobije maksimalnu kaznu.

Tijana Jurić ubijena je u noći između 25. i 26. jula. Njeno telo pronađeno je 13 dana kasnije na improvizovanom smetlištu koje se nalazi uz lokalni put koji vodi od Svetozara Miletića prema Čonoplji, odnosno 23 kilometra od mesta na kojem je oteta u Bajmoku.

Dan ranije policija je uhapsila Dragana Đurića (34) iz Surčina. On je tada priznao da je počinio ubistvo i policiju je odveo do mesta gde je zakopao Tijanino telo.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.