UTAJIO 21,6 MILIONA DINARA POREZA

Izvor: Kurir, 11.Mar.2011, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UTAJIO 21,6 MILIONA DINARA POREZA

BEOGRAD - Poreska policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici krivičnu prijavu protiv D. L. iz Kanjiže, zbog sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja i oštetio državni budžet za oko 21,6 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo finansija!

Osumnjičeni je, u nameri da izbegne plaćanje poreza, u decembru 2007. godine prodao većinski paket od 11.470 akcija koje poseduje u privrednom društvu "Užar oprema" iz Novog Sada i ostvario kapitalni dobitak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od oko 108,1 miliona dinara, kao razliku između nabavne i prodajne vrednosti akcija, navodi se u saopštenju.

Na taj način, navodi se, prodaju nije prijavio nadležnom poreskom organu, čime je izbegao plaćanje poreza na kapitalni dobitak u iznosu od oko 21,6 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.