Izvor: Magyar Szó, 24.Feb.2016, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kanjiži nema izbeglica, a Subotica je u pripravnosti

U Kanjiži trenutno nema izbeglica i ne računa se na veći talas, ali je pripravnost konstantna, izjavio je za naš list komesar za izbeglice opštine Kanjiža, Robert Lacko, dodajući da se u nedelju na trojnoj granici okupilo oko 150 ljudi, ali je situacija za dva do tri sata rešena.

Inače, u gradu Kanjiži od letnjeg, velikog, talasa izbeglica sada skoro da nema. Izbeglički kamp je ukinut i nadležni ne računaju na njegovo ponovno otvaranje.

Lokalna samouprava je u stalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << pripravnosti, a održavaju veze sa organima unutrašnje bezbednosti i sa prihvatnim centrima u Subotici i Kikindi. Na ove situacije se ne mogu ipak pripremiti unapred, ako se stvori situacija kao što je bilo u nedelju, odmah se reaguje. Lacko ne računa da bi se izbeglice eventualno mogle trajno smestiti na teritoriji opštine.

U Suboticu je tokom vikenda stiglo oko šestdeset izbeglica u privremeni prihvatni centar na periferiji. Predsednik komisije za izbeglice grada, odgovoran u graskom savetu za socijalna pitanja, Milimir Vujadinović, je izjavio da je deo njih stigao iz Hrvatske, a drugi deo sa mađarske granice, nakon što nisu mogli preći iste, i zbog toga su tražili smeštaj u centru, a nakon što su ih opskrbili, biće preveženi u centar u Šidu.

U Subotici je na autobuskoj stanici postavljen natpis koji na arapskom jeziku upućuje izbeglice prema izbegličkom centru, ali će uskoro na celoj dužini puta biti postavljena ista ovakva uputstva.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.