Tresla se Bačka: Zlatni Orlić pomahnitao, Spartakovih pet komada za 20 minuta!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tresla se Bačka: Zlatni Orlić pomahnitao, Spartakovih pet komada za 20 minuta!

Metalac doživeo debakl na severu zemlje. Bodove osvojili i Rad i Novi Pazar, OFK i Jagodina u velikom problemu

Bio je 16. decembar kada je Stefan Ilić, momak koji je povukao onu kontru koja je Srbiji donela titulu planetarnog U20 prvaka na Novom Zelandu, protiv Metalca poslednji put odigrao svih 90 minuta za Spartak. Nikola Dimitrijević tada je pogodio za minimalac tima iz Gornjeg Milanovca, Ilićevo mesto u subotičkom timu je uzdrmano, pa u 2016. godini >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nula uz njegovo ime u koloni broj postignutih golova. I danas u drugom kolu plej-auta eksplozija 21-godišnjeg napadača! Het-trik za veliki preokret Spartaka protiv Metalca i sigurno najbolji partiji Subotičana u poslednjih nekoliko godina - 5:1!

Nije, doduše, trebalo Golubovima svih 90 minuta da stignu do druge pobede u plej-autu. Naprotiv. Samo 20 minuta, 20 sasvim ludih minuta, bilo je dovoljno da Stefan ilić na froncle iskida sve nade gostiju da će do bodova u Bačkoj. Jedan, pa drugi gol u samo šest minuta, nepunih pet kasnije i prekršaj nad Ilićem za penal koji je Vladimir Torbica pretvorio u vođstvo od 3:0, a posle intermeca u režiji Đorđa Ivanovića  još jedan Stefanov pogodak za 5:1 pred odlazak na poluvreme. Metalac se našao u nokautu iz kojeg nije uspeo da se podigne, pa u nastavku nismo prisustvovali posebno uzbudljivom meču.

Neće za tim plakati na Gradskom stadionu. Cilj je ostvaren, a Spartak je sada fenjerašima iz Jagodine pobegao na velikih šest bodova prednosti. Tek nešto malo bolje stoji OFK Beograd, koji je danas na Karaburmi podbacio u susretu sa Novim Pazarom i na Omladinskom stadionu izbubio sa 0:2.

Voja Ubiparip je navukao kapuljaču i preuzeo ulogu dželata. Sa dva gola je produžio ubitačnu golgetersku seriji i pokazao da je upravo ono što je nedostajalo Pazarcima. U poslednja tri kola pet Ubiparipovih golova za uspon na čelo plej-aut tabele sa 22 boda.

Vredna pobeda i za Rad, koji je ekspresno obavio zadatak u okršaju sa Javorom. Posle manje od dva minuta Nikola Maraš je na centaršut Marka Stanojevića iz kornera bio najprisebniji u kaznenom prostoru Ivanjičana i postigao ispostavilo se jedini gol na Banjici - 1:0.

Rad posle pobede u Lučanima stiže i do 19. boda u sezoni. Javor je stepenik ispod. Samo dva kola posle deobe bodova pao je sa prvog mesta na tabeli plej-auta na prvo mesto iznad crte za opstanak.

SUPERLIGA SRBIJE, 32. kolo:

Plej-aut:

Petak:

Jagodina - Mladost 0:1 (0:1)

/Kitanovski 42/

Subota:

Rad - Javor 1:0 (1:0)

/Maraš 2/

OFK Beograd - Novi Pazar 1:2 (0:2)

/Jovović 88pen - Ubiparip 14, 45+2/

Spartak - Metalac 5:1 (5:1)

/Ilić 21, 27, 41, Torbica 33pen, Ivanović 38  - Kaisedo 15/

Plej-of:

Subota:

19.00: Partizan - Čukarički

19.00: Radnički Niš - Voždovac

19.00: Radnik - Vojvodina

Odloženo:

Borac - Crvena zvezda

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zlatni Orlić traži novi klub: Sada kao centralni napadač, ne kao krilo

Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2016, 08:08

“Neću po svaku cenu da bežim iz Srbije“, kaže Stefan Ilić, strelac het-trika protiv Metalca..Svanulo je i u Bačkoj. Jesenas je izgledalo da je Spartak siguran putnik u Prvu ligu, ali u 2016. godini Andrej Černišov je uspeo da Subotičane usmeri u drugom pravcu. Dovoljno je samo pogledati rezultate:...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.