TIJANA IZ SUBOTICE NAPUSTILA SIGURAN POSAO I RAZVILA OPASAN BIZNIS: O njen proizvod se sada svi otimaju jer NE POSTOJE DVA ISTA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 19:18

TIJANA IZ SUBOTICE NAPUSTILA SIGURAN POSAO I RAZVILA OPASAN BIZNIS: O njen proizvod se sada svi otimaju jer NE POSTOJE DVA ISTA (FOTO)

Tijana je jedina žena koja u Srbiji pravi džin.
Svake godine, druge subote u junu obeležava se Svetski dan džina. Iako se u početku koristio kao lek, džin je vrlo brzo kroz decenije našao put i primenu kao alkoholno piće i glavni sastojak mnogih koktela. Našao je put i do jedne Subotičanke, Tijane Faćol.
Nastao u Holandiji i Belgiji u dalekom 16. veku, džin se brzo proširio i na tlo Velike Britanije gde je postao popularno piće u narodu. Na domaćem podneblju, džin je imao jaku konkurenciju u vidu rakije, posebno klekovače, jer se ista biljka koristi za jedno i drugo piće. Ipak, ova žestina je uspela da se ukoreni i u našu kulturu, pa je džin rado viđen gost na proslavama i u...
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.