Subotička sinagoga otvorena za posetioce

Izvor: RTS, 20.Jan.2019, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotička sinagoga otvorena za posetioce

Nakon što je prošle godine svečano otvorena, subotička sinagoga je od danas dostupna posetiocima i turistima.
Biser evropskog graditeljstva, jedan od najlepših jevrejskih sakralnih objekata u svetu, posle 40 godina obnove, otvara se za javnost.

"Zadovoljni smo zbog toga što jevrejska zajednica Subotice napokon ima svoj sakralni objekat onako kako ga je sagradila 1903. godine", kaže Robert >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije.
Osim što služi za verske obrede, jevrejski hram biće domaćin kongresa i vrhunskih umetničkih dešavanja.
"Pored toga što će zadovoljiti kulturne potrebe naših sugrađana i posetilaca iz zemlje i inostranstva, događaji će biti dostojni sinagogi kao duhovnom i sakralnom objektu", navodi Tivadar Bunford, predsednik Fondacije "Subotička sinagoga".
Mađarska vlada koja je u prethodnih nekoliko godina obezbedila ključnu podršku za završetak rekonstrukcije sinagoge, doniraće ove godine još 170.000 evra.
"Na predlog mađarskih stručnjaka, oni su odlučili da bude i potpuna rekonstrukcija orgulja u sinagogi, jer su u lošem stanju. Ove godine je počela obnova, ove godine će i to biti urađeno", kaže Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta.
Subotička sinagoga biće otvorena za posetioce i turiste od utorka do petka od 10 do 18 časova, subotom i nedeljom od 10 do 14 časova. 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Subotička sinagoga otvorena za posetioce

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2019

Nakon što je prošle godine svečano otvorena, subotička Sinagoga je dostupna posetiocima i turistima...Biser evropskog graditeljstva, jedan od najlepših jevrejskih sakralnih objekata u svetu, posle 40 godina obnove, otvara se za javnost, javlja RTS..."Zadovoljni smo zbog toga što Jevrejska zajednica...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.