Subotica smanjila budžet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica smanjila budžet

Ovogodišnji budžet Subotice smanjen je za više od 500 miliona dinara, dok je u javnom sektoru ukinuto 215 radnih mesta – odlučila je danas Skupština grada. Dok opozicija optužuje da se kasni s realizacijom pojedinih kapitalnih projekata, vlast odgovara da se rebalansom budžeta sredstva preraspodeljuju za narednu godinu.

Nakon drugog ovogodišnjeg rebalansa budžeta, njegov obim iznosi nešto više od šest milijardi dinara i za 557,3 miliona dinara je manji od prethodnog. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kako je obrazloženo, najveći deo tih sredstava je preusmeren za narednu godinu za finansiranje nekoliko kapitalnih projekata. Opozicija smatra da se ništa na tim i drugim projektima, i pored obezbeđenih sredstava nije rađeno, dok vlast to odbacuje i navodi da su neki od njih već i završeni.

"Svuda stoje u tabelama sa nula realizacijom u 2017. godini. Ako neko misli da te projekte realizuje u decembru ili krajem novembra, mislim da je za to već kasno"- ističe šef odborničke grupe "Pokret za građansku Suboticu" Jene Maglai.

"Normalno je da je jedan deo plaćen po okončanim situacijama, a drugi deo će biti plaćen početkom godine. Mislim da to ko god iole zna taj posao mora da to shvati i da će to biti završeno"- odgovara gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Vladajuća većina takođe je usvojila odluku po kojoj će biti ukinuto 215 radnih mesta u javnom sektoru, što je druga racionalizacija broja zaposlenih u poslednjih nekoliko godina.

"Dogovoreno je da određeni broj radnih mesta koji nije popunjen se ugasi. A u drugom delu, vodićemo računa o radnicima da nekim stimulativnim otpremninama i ljudima koji su pred penzijom ispoštujemo sve što je moguće da zaštitimo naše radnike"- tvrdi Laban.

"Mislimo da je samo smanjenje broja zaposlenih jedno obično zamajavanje javnosti Subotice, zamajavanje Međunarodnog monetarnog fonda i svih onih koji misle da će sa ovim nešto da se reši. Nema ni strateškog ni vizionarskog rešavanja ovog problema"- ocenjuje Maglai.

Oprečna mišljenja čula su se i tokom rasprave o ostvarenju ovogodišnjeg budžeta u prvih devet meseci ove godine. Dok opozicija tvrdi da vlast podbacila u ostvarenju prihoda, sa druge strane se čuje da je procenat ostvarenja najveći u poslednjih nekoliko godina.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.