Subotica: Uređeno izletište Majdan

Izvor: RTS, 29.Apr.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Uređeno izletište Majdan

Jedno od omiljenih subotički izletišta - jezero Majdan u Kelebijskoj šumi - pred prvomajske praznike uređeno dočekuje posetioce.
Okolinu veštačkog jezera Majdan, Subotičani u velikom broju posećuju zbog uživanja u prirodi. Da bi im se obezbedio konforniji boravak, lokalna samouprava uložila je 800.000 dinara u nov mobilijar.

"To je sada pet kompleta klupa i stolova, za sada, planiramo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i proširenje zatim tu je prostor za igru dece, dečje igralište, takođe od drveta, sve je izrađeno od drveta, znači prirodni materijali. Postavili smo ogradicu koja ograničava donekle kretanje kvadova i kros motora iz razloga da zaštitimo obalu koja je tu nažalost narušena" , kaže Tanja Jotanović, organizator podizanja i negovanja zelenih površina u JP "Palić Ludaš".
Uređenje izletišta nije završeno, jer se planiraju i dodatni sadržaji.
Prema rečima Marte Dobo, direktorke JP "Palić Ludaš", planirano je da se uredi učionica na otvorenom i postave table:
"Pošto je zabrana paljenja vatre onda razmišljamo i u tom pravcu da li bismo mogli nekako da pribavimo uslove i da obezbedimo neko mesto za roštilj."
Tamaš Vinko, stručni saradnik za zaštitu prirode u JP "Palić Ludaš", podseća da je reč o zaštićenom prirodnom području  u kome postoje pravila ponašanja:
"Da ne ostavljaju smeće i ne pale vatru na otvorenom, da ne prave buku pošto je počelo i gnežđenje i migracija raznih ptica i životinja." 
Nadležni upozoravaju da postavljen mobilijar treba sačuvati, da bi svi zaljubljenici u kelebijsku šumu mogli da ga koriste.
Pogledaj vesti o: Subotica,   Prvi maj

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.