Subotica: I pored poskupljenja veliko interesovanje za čvrsto gorivo, drva i ugalj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2022, 23:00

Subotica: I pored poskupljenja veliko interesovanje za čvrsto gorivo, drva i ugalj

Čvrsto gorivo, drva i ugalj, poskupelo je za trideset odsto. I pored toga, u Subotici za njima vlada veliko interesovanje.

Zvuk karakterističan za septembar i oktobar, postao je aktuelan i pre prvih vrućina. Najava poskupljenja cene električne energije, kao i neizvesnost oko toga da li će biti dovoljno gasa i po kojoj ceni, nadovezane na probleme koji su pratili proizvodnju uglja u Srbiji prethodne zime, uzrokovale su povećano interesovanje Subotičana za nabavku ogreva odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon završene grejne sezone.

Uz više cene, koje se za kubik drveta kreću od osam hiljada tri stotine do osam hiljada osamstotina, a za tonu uglja od sedamnaest hiljada sto do osamnaest hiljada sedam stotina dinara.

Energetska kriza uzrokovala je veću potražnju za peletom, odnosno njegovim izvozom. Rast cena goriva povećao je cene transporta.

To su dva glavna razloga za povećanjem cene drveta. Zimske havarije u domaćim rudnicima uzrokovale su manjak uglja iz Kostolca, pa se uvozi iz Bosne i Crne Gore, doprema i sa Kosova i Metohije, ali takođe po višim cenama, tako da aktuelna neizvesnost nalaže svima koji mogu da čvrsta goriva obezbede na vreme.

Sve navedeno, uz manjak radne snage u južnim delovima zemlje utiče i na povremene nestašice, tako da nabavka ogreva za sledeću zimu nije jednostavan zadatak.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PAPRENE CENE I NIKAD VEĆA POTRAŽNJA Evo koliko koštaju ugalj i drva za ogrev u Subotici - leto nije ni počelo, svi se spremaju za zimu

Izvor: Blic, 29.Maj.2022, 22:50

Čvrsto gorivo, drva i ugalj poskupeli su za trideset odsto. Subotica je još jedan grad u nizu gde, bez obzira na poskupljenja, vlada veliko interesovanje za kupovinu ogreva već sada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.