Subotica: Dom za decu ometenu u razvoju Kolevka gradi dnevni boravak, sportsku salu i bazen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2020, 11:06

Subotica: Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" gradi dnevni boravak, sportsku salu i bazen

Dom za decu "Kolevka" u Subotici dobiće novi dnevni boravak, sportsku salu i bazen. To će omogućiti bolje uslove smeštaja i kvalitetniju nege dece sa smetnjama u razvoju.

U subotičkom Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka" otpočela je izgradnja novog objekta površine 1.000 kvadratnih metara. Predviđena je rekonstrukcija Dnevnog boravka "Zvezdica" i izgradnja novog koji će sa postojećim biti spojen pasarelom, a "Kolevka" će dobiti i sportsku salu sa bazenom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Dobićemo proširenje prostornog kapaciteta tako da će se Dom "Kolevka" u potpunosti prilagoditi uzrastu i strukturi korisnika. Jer, nedavno je došlo do pomeranja starosne granice dece koja su kod nas na smeštaju. Nekada su ovde bila smeštena deca uzrasta do deset godina, a sada do 26. godine života. Zbog toga nam je, zaista, potreban veći prostor za rad sa decom", kaže Vladanka Pavlović, koordinatorka Stručnog tima Doma za decu "Kolevka" u Subotici.

Radove, vredne 800 miliona dinara, finansira Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, a omogućiće bolje uslove smeštaja i kvalitetniju nege dece sa smetnjama u razvoju.

"Postići će se adekvatniji uslovi za svakodnevni život dece. Pre svega, biće omogućena kvalitetnija zdravstvena nega dece sa teškim zdravstvenim smetnjama, ali će se uvesti i dodatni zdravstveno-terapeutski i vaspitno-obrazovni sadržaji. To će biti moguće jer ćemo svakodnevno imati na raspolaganju fiskulturnu salu, bazen, igraonice, kabinete za stručni rad, radionice, prostor za slobodno vreme korisnika… Na taj način, biće podignut opšti kvalitet života dece u našem domu, dodaje Pavlovićeva.

Dom "Kolevka" u Subotici postoji gotovo 120 godina, a u njemu je trenutno smešteno oko 160 dece iz cele Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Radovi na izgradnji novog dnevnog boravka, sportske sale i bazena biće završeni krajem 2021. godine, a omogućiće bolju negu dece sa smetnjama u razvoju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.