Izvor: SEEcult.org, 06.Feb.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomen ploča Đuriću

Spomen ploča književniku Milošu N. Đuriću biće svečano otkrivena 7. februara u Beogradu, u okviru akcije Ministarstva kulture Srbije povodom “Godine knjige i jezika”. Do kraja te akcije spomen ploče će biti postavljene i u drugim gradovima Srbije, pa će tako biti obeležene i zgrade i kuće u kojima su živeli Danilo Kiš (Subotica), Branko Miljković (Niš) i Aleksandar Tišma (Novi Sad). Spomen ploča Đuriću biće svečano otkrivena 7. februara u 11 časova na zgradi u Ulici Stevana Sremca 9 u Beogradu, u kojoj je taj književnik živeo.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spomen ploča u čast Miloša N. Đurića

Izvor: Blic, 06.Feb.2011

Akademiku i helenisti Milošu N. Đuriću (1892-1967) sutra će biti otkrivena spomen ploča na zgradi u kojoj je živeo u Ulici Stevana Sremca 7. Đurić je bio profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu..Đurić je rođen u Benkovcu, posle završene osnovne škole i gimnazije obreo se u Zagrebu gde...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.