Slavko Parać iz DS-a novi predsednik subotičke skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2010, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavko Parać iz DS-a novi predsednik subotičke skupštine

SUBOTICA -

Odbornici Skupštine grada Subotice izabrali su danas Slavka Paraća (DS) za novog predsednika lokalnog parlamenta, a Čabu Šepšeija iz Demokratske stranke vojvođanskih Mađara za njegovog zamenika, što je rezultat dogovora vladajuće koalicije "Za evropsku Suboticu" i te mađarske stranke.

Izveštava dopisnik Radio Novog Sada iz Subotice Kristijan Takač.

Vladajuća većina u gradskom parlamentu je proširena i odbornicima Demokratske stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije, a došlo je i do zamene članova u upravnim odborima javnih preduzeća, koji su bili iz redova Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

Sada novu koaliciju, koja praktično funkcioniše od 1. februara, čine stranke okupljene oko bloka "Za evropsku Suboticu", Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Demokratska stranke Srbije, dok će u radu gradskog parlamenta "pomagati" odbornici SPS-a i Bunjevačke stranke Vojvodine.

Opozicioni blok čine narodnjaci, radikali i Savez vojvođanskih Mađara.

Gradski parlament u Subotici, koji ima 67 odbornika, od 1. februara bio je bez predsednika Skupštine, posle ostavke Jene Maglaia iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je izjavio, posle izbora predsednika Skupštine, da će rad parlamenta biti mnogo efikasniji, a predsednik odborničke grupe DSS-a Bogdan Laban je istakao da je ta stranka odlučila da uđe u koaliciju na lokalnom nivou da bi se deblokirao rad skupštine, pred kojom stoji mnogo zadataka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.