Škrbić: Unaprijediti saradnju socijalnih i zdravstvenih ustanova

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2014, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škrbić: Unaprijediti saradnju socijalnih i zdravstvenih ustanova

SUBOTICA - Ambasador BiH u Srbiji Ranko Škrbić ocijenio je danas da bi trebalo unaprijediti saradnju socijalnih i zdravstvenih ustanova u regionu, a zakon o socijalnoj zaštiti uskladiti sa izazovima koje potrebe savremenog društva stavljaju ispred sebe.

Škrbić je prilikom posjete Domu za djecu ometenu u razvoju "Kolevka" u Subotici istakao da je taj dom jedan od najboljih primjera u Srbiji iz kojeg bi trebalo da se rode >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nove ideje, prije svega, u apliciranju za sredstva iz evropskih fondova.

"Do unazad godinu i po dana bio sam ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske tokom sedam godina i u potpunosti sam uključen u aktivnosti koje centri i ostale institucije koje pripadaju socijalnom sektoru rade da bi korisnici specifičnih usluga i članovi porodica imali na jednom mjestu najbolju brigu i njegu", rekao je Škrbić.

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nenad Ivanišević rekao je da je cilj uspostaviti bolju regionalnu saradnju i pripremiti se za zajedničko učešće na projektima EU zato što svaki projekat koji ima više partnera lakše prolazi.

Ocijenivši da je "Kolevka" najbolja ustanova takve vrste u Srbiji, Ivanišević je istakao da je današnja posjeta delegacije podrška da nastave sa dobrim radom.

"Ideja jeste da se i ustanove ovakvog tipa u regionu povežu i da vidimo gde je mogućnost prenošenja iskustava", rekao je Ivanišević.

Direktor doma "Kolevka" Nenad Kozomora rekao je da je izmjenom zakona ta ustanova došla u poziciju da se mora donekle transformisati, te da su u toku pripreme da se ispune zakonske norme.

On je napomenuo da je "Kolevka" do sada bila ustanova socijalne zaštite, te da je s obzirom da donošenje novog zakona, predviđeno da bude u socijalno-zdravstvenoj kategoriji, kao i da se stvaraju uslovi za zadovoljavanje zakonskih procedura.

Tema radnog sastanka u domu "Kolevka" bila je upoznavanje o mogućnostima apliciranja na pozive EU za prijedloge projekata i jačanje kapaciteta udruženja, ustanova socijalne zaštite i lokalne samouprave prilikom apliciranja kod stranih donatora.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.