Salford prodaje Imlek

Izvor: NaDlanu.com, 02.Feb.2012, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salford prodaje Imlek

Holandska kompanija "Rojal Frislandkampina" preuzeće "Imlek" i Mlekaru "Subotica" koje su u većinskom vlasništvu fonda "Salford". Konačan dogovor u narednih nekoliko meseci.

BEOGRAD, 2. februara - Investicioni fond "Salford" i holandski proizvođač mleka "Rojal Frislandkampina" potpisali su memorandum o razumevanju o preuzimanju kompanija "Imlek" Beograd i Mlekare "Subotica"."Salford" je većinski vlasnik obe srpske mlekare, sa približno 79 odsto akcija u "Imleku" >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i 82 odsto akcija u Mlekari "Subotica". Obe strane očekuju da će dogovor biti finaliziran u narednih nekoliko meseci, a ponuda za preuzimanje biće data u domaćoj valuti i shodno domaćim zakonima, navodi se u saopštenju holandske kompanije. Kako je istaknuto, "Frislandkampina" namerava da otkupi i preostale akcije kojima se trguje na Beogradskoj berzi, a to je i prvo značajno preuzimanje nakon spajanja kompanija "Frisland fuds" i "Kampina" 2008. godine. Generalni direktor "Imleka" Slobodan Petrović kaže da je preuzimanje velika prilika za region i kompanije iz Srbije i Holandije, dodavši da se proizvodni program srpskih firmi dobro slaže s holandskim brendovima, prenosi Beta.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.