Pušteni u rad predajnici za digitalno emitovanje, među njima Subotica i Crveni Čot

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušteni u rad predajnici za digitalno emitovanje, među njima Subotica i Crveni Čot

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pustio je danas u rad pet predajnika za digitalno emitovanje radio programa.

Predajnici su pušteni na emisionim stanicama Subotica, Crveni Čot, Ovčar, Tupižnica i Jastrebac daljinskim putem iz Kontrolno-operativnog centra JP Emisiona tehnika i veze na Košutnjaku.

Pored predajnika na Avali, koji je pušten u rad prošle godine, Ljajić je rekao da će sa dodatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pet biti pokriveno 79 posto stanovništva Srbije digitalnim radijskim signalom.

On je dodao da će naredne godine biti puštena još tri predajnika čime će se pokriti kompletan autoput na Koridoru 10.

"Na ovaj način Srbija prati savremene trendove u telekomunikacijama i pridružila se većini zemalja u Evropi koje su pokrenule ovaj servis", rekao je Ljajić.

Srbija se, prema njegovim recima, nalazi na devetom mestu u Evropi prema ostvarenom procentu pokrivanja stanovništva digitalnim radijskim signalom, prema podacima međunarodne organizacije koja prati razvoj digitalnog radija u svetu WorldDAB.

Ljajić je objasnio da digitalno emitovanje radio programa omogućava emitovanje mnogo većeg broja radio stanica i novih programa koji trenutno ne mogu da se emituju u analognoj tehnologiji.

Na ovaj način je, kako je dodao, omogućeno i emitovanje tematskih sadržaja i radio programa koji prate samo određeni događaj kao što je na primer Egzit, Sabor u Guci, Gitarijada u Zaječaru.

"Moguće je, takođe, tokom letnje sezone, kada puno stranih turista putuje našim auoputevima, preuzeti i puštati radio programe iz zemalja iz kojih ima najviše tranzitnih putnika čime bi korišćenje naše putne infrastrukture bilo još privlačnije", istakao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Subotica,   Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.