Požar u subotičkoj bolnici ugašen - utvrđuje se uzrok

Izvor: Studio B, 14.Jun.2014, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u subotičkoj bolnici ugašen - utvrđuje se uzrok

Požar u Opštoj bolnici u Subotici je ugašen, povređenih nema, pričinjena je materijalna šteta, a uzrok požara se utvrđuje.

Kako je Tanjugu izjavio šef vatrogasno-spasilačke službe odeljenja za vanredne situacije u Subotici Siniša Kovačević, požar je ugašen u 17:10, a na licu mesta se i dalje preventivno nalazi jedna vatrogasna ekipa.

Ugroženih i povređenih, po njegovim rečima, nije bilo, jer su evakuisani pacijenti sa svih spratova i premešteni u druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << delove zgrade kako ne bi osetili tegobe zbog dima.

Evakuisano je 11 majki sa 12 beba sa odeljenja neonatologije, kao i 36 pacijenata sa ortopedije.

Načelnik odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave Subotica Ilija Despotović rekao je da je požar prijavljen u 14:57 časova, a da su na lice mesta izašle četiri vatrogasno-spasilačke ekipe koje su požar lokalizovale za 15 minuta.

On je precizirao da je goreo krov pomoćnog objekta površine 80 metara kvadratnih, zbog čega je došlo do zadimljenja na dva sprata, zbog čega su pacijenti premešteni u druge delove zgrade, a sama šteta nije velika.

"Intervencija vatrogasaca-spasilaca bila je fenomenalna. Nastavljamo dalje rad na pronalaženju uzroka, mislimo da je tehničke prirode i čim budemo završili uviđaj dobićete potpunu informaciju", rekao je Despotović novinarima.

Kako je izjavio direktor Opšte bolnice u Subotici dr Goran Bićanin, požar ne bi trebao da remeti dalji rad ustanove.

"Nakon akcije vatrogasne službe moramo da pregledamo sve ove prostorije, da vidimo koji je obim štete koja je nastala da bi u večerašnjoj analizi znali kako dalje, u kom obimu ćemo nastaviti sa radom"", naveo je Bićanin.

On je dodao da se za sada vide oštećenja na sanitarnim delovima i da misli da to neće biti problem da se sanira, kao i da to neće remetiti budući rad bolnice.

 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.