Povratak Jankovića

Izvor: Politika, 05.Avg.2011, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak Jankovića

Za prijateljsku utakmicu sa Rusijom u sredu u Moskvi pozvana 23 fudbalera. – Vilotić umesto povređenog Subotića

Posle skoro godinu i po Boško Janković se vratio u nacionalni tim. Selektor Vladimir Petrović pozvao ga je za prijateljski meč s Rusijom, koji će se igrati u sredu od 17 časova u Moskvi.

– Zaslužio je da ponovo dobije šansu. Janković je odavno reprezentativac. Trenutno je u nezgodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << situaciji zbog kluba, ali je najvažnije da je zdrav i da se oseća dobro – obrazložio je svoju odluku Petrović.

Na poslednje testiranje pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. na spisku su 23 igrača. Debitanata nema, jer kako je rekao selektor nije vreme za eksperimentisanje. Od pozvanih očekuje da igraju u završnici kvalifikacija.

– Nisu svi podjednako spremni. Ima i povređenih, ali je bitno da budu zajedno, da se još više druže i zbliže. Na junskoj turneji pružio sam priliku mlađima, pošto na njih računam u budućnosti. Ipak, za četiri preostala kvalifikaciona meča neophodni su „stariji” i iskusniji. Zbog toga smo se i opredelili da poslednju proveru imamo protiv veoma teškog protivnika kao što je Rusija.

Neven Subotić je izostao zbog povrede, kao i golman Bojan Šaranov i napadač Nikola Žigić. Štopera Borusije iz Dortmunda zameniće Milan Vilotić. Defanzivac Crvene zvezde je odradio kompletne pripreme s klubom, a nakon sukoba s trenerom Robertom Prosinečki preksinoć se vratio u tim i odigrao svih 90 minuta protiv Ventspilsa (7:0).

– Nisam hteo da ga zovem. Međutim, Subotić se povredio, pa sam morao. Podržavam trenera Zvezde, jer trener mora da se sluša. Što bi rekao Ćiro Blažević: „Trener je uvek u pravu, čak i onda kada nije”. Ne znam šta je Vilotić pogrešio, ali opravdanja nema. Zaslužio je poziv, jer je bio s nama.

O Brazilcima Kleu i Evandru, koji su dobili naše putne isprave, a samim tim i mogućnost da igraju za reprezentaciju, Petrović je kazao:

– Obojica su dobri igrači, koji su doneli napredak našem fudbalu. Kleo se nameće, dok Evandro još nije odigrao onako kako se od njega očekuje. Nameće se i Kaluđerović. Trebaju nam igrači koji daju golove.

Selektor je dodao da prati i Dimitrijevića iz Crvene zvezde, kojeg je zvao dok je bio u Radu, ali ovaj nije mogao da se odazove zbog povrede:

– Neka nastavi da igra dobro i lepo kao protiv Ventspilsa. Na oku mi je. Pustimo ga da igra što bolje, jer ako bude tako igrao neću moći da ga izbegnem.

Povređen je i kapiten Dejan Stanković, koji bi u Moskvi trebalo da 99. put zaigra za reprezentaciju. Na treningu je dobio jak udarac u predelu kolena. Javio se i kazao da se dobro oseća. Ista situacija je i sa Branislavom Ivanovićem. Defanzivac Čelzija ima problema s mišićem. Rovit je i Zoran Tošić, ali i spreman da igra, kao i golman Bojan Jorgačević.

– Dobro je što svi žele da igraju. Bitno je da „dišu“ zajedno, jer će oni igrati protiv Severne Irske – zaključio je Vladimir Petrović.

Đ. Smiljanić

-----------------------------------------------------------

Kahriman uz Jorgačevića

Na spisku putnika za Moskvu su: golmani: Bojan Jorgačević (Gan, 2 utakmice), Damir Kahriman (Tavrija, 2), odbrambeni igrači: Nemanja Vidić (Mančester junajted, 54, 2 gola), Branislav Ivanović (Čelzi, 41, 4), Slobodan Rajković (Čelzi, 6), Nenad Tomović (Leče, 5), Milan Biševac (Pari sen Žermen, 8), Aleksandar Kolarov (Mančester siti, 21), Ivan Obradović (Saragosa, 18, 1), Milan Vilotić (Crvena zvezda, 1), igrači sredine terena: Dejan Stanković (Inter, 98, 15), Zdravko Kuzmanović (Štutgart, 38, 4), Nenad Milijaš (Vulverhempton, 23, 4), Radosav Petrović (Partizan, 18, 1), Miloš Ninković (Dinamo, Kijev, 17), Adem Ljajić (Fiorentina, 4), Veseljko Trivunović (Gabala, 5, 1), Zoran Tošić (CSKA, Moskva, 32, 6), Miloš Krasić (Juventus, 41, 3), Boško Janković (Đenova, 25, 5), napadači: Marko Pantelić (Olimpijakos, 38, 9), Milan Jovanović (Anderleht, 35, 10), Jovan Damjanović (Borac, 2).

objavljeno: 06.08.2011
Pogledaj vesti o: Subotica,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.