Pomoć penzionisanim sportistima Subotice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2020, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć penzionisanim sportistima Subotice

Sportski radnici Subotice ni tokom vanrednog stanja nisu zaboravili nekadašnje šampione, starije od šesdeset i pet godina, koji su u izolaciji. Tako su danas počeli sa distribucijom paketa pomoći.

Nekada je postojala rubrika "Kucamo na vrata zaboravljenih asova". Što se ne može reći za Suboticu. Da, kuca se na vrata asova, ali oni nisu zaboravljeni ni u vanrednom stanju. Jedan od njih jeste i kondicioni trener Zoran Ivanović, preko čijih treninga je put vodio do uspeha >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mnoge subotičke sportiste. Sada je kod kuće i ima savete za dobru psihičku kondiciju.

"Molim Vas, budite strpljivi, nađite sebe u nekim aktivnostima, sigurno imate dosta toga što ste pre govorili – e, ovo bi trebao, ali sutra ću. To sutra je došlo danas. Imate dosta toga čime se možete zanimati, nađite se u tome, biće vam lakše, ne samo fizički, nego i psihički i videćete, doći će sutra taj dan, kada ćemo se opet lepo viđati u ovoj našoj lepoj Subotici" – kaže Ivanović.

Kako bi im pokazali da nisu zaboravili da Subotica epitet grada sporta nosi zahvaljujući upravo ovim ljudima, sportski radnici obilaze nekadašnje šampione, osvajače olimpijskih medalja i njihove trenere, koji su sada u kućnom karantinu, te uz reč podrške i ohrabrenja, donose im potrebne namirnice i štampu.

"Sportske legende i istaknuti sportski radnici poput Srete Damjanovića, Zorana Ivanovića, Slobodana Kustudića, gospodina Uborija su svakako neko ko zaslužuje našu maksimalnu pažnju. Mi smo napravili pakete koji sadrže, naravno, prehrambene proizvode, sredstva za dezinfekciju, sredstva za ličnu higijenu, podelićemo im danas i dnevnu sportsku štampu"- ističe član Gradskog veća zadužen za sport u Subotici Nemanja Simović.

Gradska uprava će, kako je najavljeno, na sličan način pomoći i drugim građanima starijim od šesdeset i pet godina. Njima socijalno najugroženijim će u narednom periodu biti distribuirani paketi pomoći, za šta je izdvojeno šest miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.