Plaćene ubice “pale” nakon dojave jedne Sarajke: “Dva dana su se vrtili oko zgrade, bili su sumnjivi!”

Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćene ubice “pale” nakon dojave jedne Sarajke: “Dva dana su se vrtili oko zgrade, bili su sumnjivi!”

Marko Gojković iz Bara i Dera Čaba iz Subotice, koje su pripadnici MUP Kantona Sarajevo uhapsili prošle sedmice, a za koje se sumnja da su pripremali likvidaciju jedne osobe, uhvaćeni su zahvaljujući dojavi građana, prenosi sarajevski “Faktor”.

Njih je policiji prijavila stanarka zgrade na Trgu heroja u naselju Hrasno, piše ovaj list.

Ona je, naime, oko 9 časova ujutro, pozvala policiju i kazala da je primetila kako se dve njoj nepoznate osobe već dva dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "vrte oko zgrade", a njihovo ponašanje joj se učinilo sumnjivim. Kada je policija došla u naselje Hrasno da proveri navode ove prijave, jedan od muškaraca prišao je grupi starijih ljudi i stavio ruku na rame jednom od njih, pretvarajući se da razgovara s njim, ali je "pročitan" i policajci su ga oborili na zemlju i uhapsili. Drugi se dao u trk, ali su i njega policajci sustigli i oborili na zemlju, navodi Faktor.ba.

Kod obojice su prilikom hapšenja pronađeni pištolji s prigušivačima i to sa metkom u cevi, kao i 4.000 evra. Policija sumnja da su se u ovom naselju verovatno i krili u nekom od stanova. Razlog zbog kojeg se ovaj naoružani dvojac obreo u Sarajevu, predmet je intenzivne istrage koja je u toku. Prilikom ispitivanja u policiji, uhapšeni su kazali da im je navodno plaćeno da ubiju muškarca iz Novog Sarajeva, ali ime navodnog nalogodavca nisu otkrili. Policija proverava i ove navode, ne isključujući mogućnost da su dali lažni iskaz kako bi "zavarali trag".

U međuvremenu, sarajevski Općinski sud im je na prijedlog Tužilaštva KS odredio jednomjesečni pritvor zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i municije.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.