Pastor: Izborima protiv agonije?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2011, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Izborima protiv agonije?

NOVI SAD, SUBOTICA -

Analizirajući posledice nedobijanja statusa kandidata, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kaže da, ako ne bude moguće u meritumu donositi budžete i zakone, usled nastale političke situacije, onda je bolje skratiti agoniju i raspisati izbore.

Ne navijam za tu varijantu, rekao je on za emisiju "Politbiro" Radio-televizije Vojvodine, ali mi se danas čini kao dosta izvesna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer će se događaj od 9. decembra odraziti na čitav politički i javni život...

Trenutno stanje neodrživo

Sa politikom "i Kosovo i Evropska unija" Srbija ne može da dobije status kandidata, jer se ta dva pravca isključuju, izjavio je za mađarsku Duna televiziju predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor, a prenosi internet portal Vajdasag Ma.

Neshvatljivo je da vlast i dalje misli da može dobiti status kandidata tako što će da relativizuje stav 22 zemlje EU, koje su Kosovo priznale kao samostalnu državu, rekao je Pastor, dodajući da se takvo stanje ne može održati.

Po mišljenju predsednika SVM, unutrašnja politika Srbije je trenutno kao bokser kome odbrojavaju do pet, a da li će ustati do devet - za sada nije sigurno.

Na taj način želim da kažem da će "kosovska priča" do te mere preovladati srpskom političkom scenom, da se praktično o ničem drugom neće pričati, pa ni u parlamentu neće biti omogućen redovan rad, što može ugroziti i usvajanje budžeta, smatra Pastor, koji ističe da su u narednom periodu u Srbiji moguća dva scenaria.

Prvi je, da se već tokom zime, dakle u decembru ili januaru raspišu izbori, što bi bilo korisnije za sve, a drugi scenario je da će Srbija dobiti privremeni budžet, što znači da se nastavlja agonija i obmanjivanje javnosti, kaže Pastor.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.