Pala letelica kod Subotice, stradao učenik letenja

Izvor: Prva.rs, 30.Avg.2018, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala letelica kod Subotice, stradao učenik letenja

Navodi se da se nesreća dogodila jutros oko 6:45 , pod za sada nerazjašnjenim okolnostima.
"Zmajem" je, kako piše "Blic", upravljao S.Đ (39) koji je poginuo na licu mesta. Na mestu nesreće biće obavljen uviđaj kako bi se utvrdio uzrok pada zmaja.
Predsednik aero-kluba Milan Radojčin potvrdio je za RTS da je kod sportskog aerodroma "Bikovo" pao motorni "zmaj", a pilot S. DŽ. je poginuo. 

Istraga je u toku. 

"Blic" još piše da je S.Đ. bio učenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << letenja na motornom zmaju, a ovo mu je bio prvi samostalni let. Poginuo samo tri minuta posle poletanja. "Videli smo da je krenuo da kruži, umesto da ide na sletanje. Najverovatnije nije do letelice, već se nešto dogodilo - ispričali su za "Blic" očevici nesreće. 

Aerodrom "Bikovo" nalazi se šest kilometara jugoistočno od Subotice. Aerodrom se koristi za sportsko-školsko i trenažno letenje aviona i jedrilica, kao i skokove padobranaca.
Izvor: b92.net
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.