Pajtić: Popravljen imidž Vojvodine

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Popravljen imidž Vojvodine

Subotica -- U Vojvodini je u protekle četiri godine investiralo 230 stranih kompanija, kaže potpredsednik Demokratske stranke i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Vojvodina je, prema njegovim rečima, svrstana među četiri najpovoljnija evropska regiona za ulaganje.

Na predizbornom skupu koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić" u Subotici, Pajtić je istakao da danas vodeći svetski brendovi dolaze u Suboticu i da se imidž pokrajine u Evropi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspešno popravlja.

"Srbija je danas kandidat za članstvo u EU. Ne smemo dozvoliti da sada oni koji su 22 godine uništavali zemlju ponovo dodju na vlast. Oni govore o nekoj beloj knjizi kao ekonomskom programu, a u toj koaliciji sedi čovek za koga su oni sami govorili da više puta imao čarapu na glavi nego na nogama", naveo je on.

Potpredsednik DS i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas je rekao da je Vojvodina deo Srbije koji je vođen na pravi način, da je Vojvodina privukla najveće investitore, da je smanjen broj nezaposlenih u vreme krize i da je Subotica preuzela lidersku poziciju za privlačenje najatraktivnijih kompanija.

"Ljubomoran sam kada čitam ko je sve došao u Suboticu i najavljujem vam ozbiljno takmičenje u naredne četiri godine", rekao je Đilas.

Nosilac liste za Suboticu i potpredsednik DS Oliver Dulić je poručio da Subotici mora biti vraćen sjaj iz perioda kada je ozbiljno standardom i kulturom življenja konkurisala i Beogradu i Novom Sadu.

"Na najboljem smo putu da Subotica ponovo postane jedan od vodećih gradova. Više niko ne pominje Inđiju i Pećince, sada je Subotica top destinacija za investicije", rekao je on.

Dulić je obećao Subotičanima i da će u naredne četiri godine završiti rekonstrukciju zgrade Narodnog pozorišta i da će do 2016. godine stopa nezaposlenosti u Subotici biti niža od evropskog proseka.

On je Savezu vojvođanskih Mađara poručio da dobro razmisli o izjavama da sa DS ne želi u koaliciju u Subotici i istakao da DS ispravlja greške dvadesetogodišnje vlasti SVM.

"Oni su doveli nula investitora i mi ćemo i u naredne četiri godine ispravljati njihove greške. Neka dobro razmisle o svojim izjavama", rekao je Dulić.

On je istakao i da neće zaboraviti radikalske zarđale kašike, sendviče i proterivanja iz Vojvodine.

"Baš nas briga što su obukli evropsko odelo, oni su u srcima i glavama isti ti ljudi koji su 90-tih godina 20. veka širili strah po Vojvodini", ocenio je Dulić.

Povezujući dva glavna oponenta demokrata, SVM i SNS, poručio je predsedniku SVM Ištvanu Pastoru da mu kao partner, ukoliko ne želi u koaliciju sa DS u Subotici, ostaje samo SNS i pozvao ga da se izjasni sada o tome.

Na konvenciji su predstavljeni i kandidati za pokrajinske i lokalne izbore.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: U Vojvodini je investiralo 230 stranih kompanija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2012

SUBOTICA -..U Vojvodini je u protekle četiri godine investiralo 230 stranih kompanija, a Vojvodina je svrstana među četiri najpovoljnija evropska regiona za ulaganje, rekao je danas u Subotici potpredsednik Demokratske stranke i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić...Na predizbornom skupu koalicije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ispitaćemo sve privatizacije i na teritoriji Vojvodine

Izvor: Danas, 26.Apr.2012, 19:58

Nakon predstojećih izbora i osvajanja većine u Skupštini Vojvodine, pokrajinski parlament će na inicijativu naprednjaka osnovati stručnu i nezavisnu komisiju, koja će obaviti reviziju svih privatizacija u Vojvodini nakon 2001. godine - kaže za Danas predsednik Okružnog odbora SNS Igor Mirović,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.