Izvor: TvojPortal.com, 04.Okt.2012, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVA A LIGA: Žestok otpor Novosađana drim timu iz Kragujevca

Tvoj portal  Upravo je u poslednjoj deonici i odlučio individualni kvalitet igrača iz Kragujevca koji su serijom od 6:0 došli do konačnih 12:9
Vojvodina - Radnički 9:12 (4:2, 2:3, 3:1, 0:6)
NOVI SAD: Bazen "Slana bara", gledalaca: 500, sudije: Vukašinović (Beograd) i Balažević (Subotica). Igrač više: Vojvodina 3 (1), Radnički 8 (2). Peterci: Vojvodina 1 (1), Radnički 1 (1).
VOJVODINA: Marinković, Bosančić, Maksimović 1, Vuksanović 2, Miličić, Vasić >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << 3, Geratović, Kalinić 1, Njegovan 1, Ubović 1, Matković, Gvozdanović, Roganović.
RADNIČKI: Lazić, Burić, Popović, Marković 1, Gak, Bašić, Ćirić, Čupić, Zloković 3, F. Filipović 4, Udovičić 2, Đ. Filipović 1, Ćirković.


Malo je falilo vaterpolistima Vojvodine da naprave iznenađenje na startu ovogodišnjeg državnog prvenstva. Ugostili su "drim tim" iz Kragujevca koji predvode naši reprezentativci Vanja Udovičić i Filip Filipović i uspevali da se nose s njima više nego uspešno tri četvrtine. Ali, upravo je u poslednjoj deonici i odlučio individualni kvalitet igrača iz Kragujevca koji su serijom od 6:0 došli do konačnih 12:9.
Odlično su izabranici Dejana Stanojevića otvorili utakmicu i već posle prve četvrtine na radost prepunih tribina bazena Slana bara vodili sa 4:2. Ubrzo je početkom druge deonice Vojvodinu na 5:2 odveo odlični centar Nemanja Ubović. Smanjio je sa centra crnogorski reprezentativac Boris Zloković, da bi tri razlike opet vratio najbolji strelac Novosađana na meču Dušan Vasić (6:3). Do kraja ovog perioda igre golovima Đorđa i Filipa Filipovića Radnički se primakao na samo gol zaostatka (6:5). I kada su mnogi, možda, očekivali da će Kragujevčani konačo preuzeti u trećoj četvrtini konce igre u svoje ruke, mladi sastav Novosađana još jednom je uspeo da se hrabrošću i borbenošću odlepi. Povratnik u redove Vojvodine Uroš Kalinić, Srđan Vuksanović i Dušan Vasić odveli su domaće na ubedljivih 9:5 na opštu radost. Vanja Udovičić krajem ovog perioda smanjio je na 9:6. E, onda u završnici potpuno druga slika u bazenu. Neke čudne odluke arbitara, uz greške mladih momaka iz Vojvodine donele su brza dva gola gostiju. Iz peterca je siguran bio Filip Filipović, a onda je na 9:8 smanjio Dušan Marković. Ubrzo je Zloković doneo izjednačenje, prvo posle onog 2:2 iz prvog dela, a Filip Filipović sa dva i Vanja Udovičić s jednim pogotkom rešili su pitanje pobednika.
Novosađani i pored poraza ne mogu biti nezadovoljni, jer su se tri četvrtine više nego dobro nosili sa zvezdama iz Kragujevca. Ali, na kraju je presudio kvalitet, koji je na strani Radničkog. Trener Vojvodine Dejan Stanojević zahvalio se publici na podršci, igračima Radničkog na pobedi i svojim momcima na borbenosti i onome što su pružili u vćem delu susreta.
- Na kraju je presudio individualni kvalitet igrača Radničkog, koji su oni demonstrirali u poslednjih desetak minuta meča, kao i naša mladost oličena u tome da moramo i možemo do pobede, a to nam je na neki način bilo veliko opterećenje. Imali smo snage da se nosimo sa igračima Radničkog veći deo susreta, ali onda od treće četvrtine više nismo imali kontranapad, što je donekle i normalno s obzirom da su se igrači istrošili ulažući ogromnu energiju da bi isparirali gostima. N akraju je Radnički serijom u poslednjoj četvrtini pokazao zašto su njegovi igrači to što jesu. Mi smo pružili koliko smo mogli u ovom trenutku, ali moram da kažem da je ovaj meč pokazao da ćemo teško nadoknaditi odlazak četiri igrača sa nezgodne strane. No, moram i da istaknem da sam zadovoljan onim što su moji igrači pružili u ovom susretu - rekao je Stanojević.
Trener Radničkog Dejan Udovičić pohvalio je igru Vojvodine i rekao da je ovo bio duel u kojem nijedan tim ne treba da bude ni zadovoljan, ni nezadovoljan.
- Neosporno je da mi imamo vći kvalitet od Vojvodine, ali moram da kažem i da su Novosađani pobedili u ovom meču ne bi bilo nezasluženo, jer su bili bolji od nas u tri četvrtine. Ali, mi smo pokazali da imamo takve igrače koji znaju da se utakmica igra do kraja i uspeli smo da u poslednjoj četvrtini uhvatimo neki ritam. Bila je ovo veoma teška pobeda kao što smo i očekivali i čestitao bih ljudima i igračima Vojvodine. Ovo što oni rade moglo bi se nazvati "Sizifova ponavljanja", jer svake godine ponavljaju uspehe sa drugim sastavima i uvek još mlađim. Zamislite te igrače Vojvodine kada bi imali dva, tri iskusnija momka kao što ima Radnički. To je jedno bogatstvo o kojem treba da se razmišlja i ja im još jednom od srca čestitam. Bila je ovo utakmica u kojoj objektivno nijedan od protivnika ne treba da bude ni previše zadovoljan, ni previše nezadovljan. Tek je početak prvenstva i Vojvodina će svima biti veoma neugodan rival, jer oslikava karakter njenog trenera, a to je hrabrost, angažovanje, agresivnost i drskost da se nosiš sa mnogo jačim rivalima - rekao je Udovičić.
G. malenović
Foto: F. Bakić
Rezultati 1. kola:
Vojvodina - Radnički 9:12 (4:2, 2:3, 3:1, 0:6)
Singidunum – Dunav 5:7 (2:0, 1:2, 1:3, 1:2)
Beograd - Partizan 0:19 (0:3, 0:7, 0:6, 0:3)
ŽAK – Banjica 4:4 (2:1, 0:1, 1:1, 1:1)
Crvena zvezda je bila slobodna.
Izvor:dnevnik.rs

Pogledaj vesti o: Subotica,   Kragujevac

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.