OBILAZNICA OKO SUBITICE Otvoreno još pet kilometara Ipsilon kraka na Koridoru 10

Izvor: Blic, 22.Avg.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBILAZNICA OKO SUBITICE Otvoreno još pet kilometara Ipsilon kraka na Koridoru 10

Deo Ipsilon krak Koridora 10, obilaznice oko Subotice, u dužini oko pet kilometara otvoren je danas za saobraćaj u prisustvu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović.

Ona je najavila da će ceo Ipsilon krak Koridora 10 od 24 km biti završen do kraja 2019. godine.

Otvoren je danas sektor 2 Ipsilon kraka odnosno deo trase od kružne raskrsnice sa somborskim putem do kružne raskrsnice na bačko - topolskom putu u dužini od pet kilometara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prisustvovali su i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, v. d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić, v. d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Izgradnja sektora 2 je uspešno završena dva meseca pre isteka ugovorenog roka.

Izvođač radova je konzorcijum kompanija na čijem je čelu Vojput iz Subotice, a vrednost radova je 337,7 miliona dinara sa PDV-om.

Mihajlović je podsetila da je deo Ipsilon kraka pušten u saobraćaj u martu ove godine, tako da je za 10 meseci pušteno u saobraćaj 6,5 km.

Aktivnosti na izgradnji obilaznice su započete pre skoro 30 godina.

Deonica od graničnog prelaza Kelebija do petlje Subotica jug dužine oko 24 km treba poluautoputem da poveže granični prelaz Kelebija sa autoputem Horgoš-Novi Sad odnosno severnim krakom Koridora 10.

Obilaznica oko Subotice je veoma značajna saobraćajno i ekonomski za Suboticu i Srbiju.

Projekat realizuju Ministarstvo građevine i Koridori Srbije.

Obilaznica će rasteretiti saobraćaj u Subotici i pospešiti razvoj industrijske zone u tom gradu.

Prva deonica, deo obilaznice i to deo sektora 3 u dužini od 1,5 km izgradjen je u martu 2017. a vrednost izvedenih radova je bila 114 miliona dinara sa PDV-om.

Koridori Srbije su obavljali i poslove stručnog nadzora nad izgradnjom dela Ipsilon kraka.

Važno je poštovati rokove

Uoči današnjeg otvaranja Ipsilon krak kod Subotice, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla da nije važno čija je kompanija koja izvodi radove, već da se poštuju rokovi.

Pojašnjava da nije zadovoljna dinamikom radova na deonici Koridora 11, Obrenovac-Ub i Lajkovac- Ljig, ali da je odmah reagovao ambasador Kine i da je uputio pismo kineskoj kompaniji Šangdong koja izvodi radove.

- Kada dolazite najavljeno na gradilište, sa novinarima nekako sve deluje našminkano. Više volim da dođem nenajavljeno sa inženjerima da vidimo gde su problemi i kako da ih rešimo - rekla je Mihajlović za RTS.

Ona je pojasnila da na koridoru rade dve kineske kompanije i da sa kompanijom koja radi na deonici Surčin-Obrenovac nema problema, da je dinamika posla odlična, da radnici dolaze u 4 sata ujutro na posao i odlaze sa gradilišta u 19 sati.

Nije važno odakle je kompanija

Ona je podsetila da su za radove na koridorima raspisani međunarodni ugovori, da nije važno odakle je kompanija, već je važno da se poštuju rokovi.

Sa bugarskom kompanijom pre dve godine raskinut je ugovor jer su sa radovima kasnili 7,8 meseci.

Nakon upozorenja kompanijama, kako kaže, vidi se efekat te je tako dinamika radova na Koridoru 10 sada bolja i na jesen biće puštena deonica od 31 kilometar od Pirota ka Dimitrovgradu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otvoreno još pet kilometara Ipsilon kraka Koridora 10

Izvor: RTS, 22.Avg.2017

Deo Ipsilon kraka Koridora 10, obilaznice oko Subotice, u dužini oko pet kilometara, otvoren je za saobraćaj u prisustvu potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović. Gradnja Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu biće završena do 21. novembra, navela je Mihajlovićeva. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.