Nedimović u Subotici najavio uvođenje elektronske uprave u agraru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović u Subotici najavio uvođenje elektronske uprave u agraru

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović nastavio je posete regionu Subotice, grada na koji je adresirano svako dvadeseto rešenje o subvencijama zahvaljujući kojima se samo prošle godine u ovaj grad slilo osam miliona evra podrške države. Nedimović je sa poljoprivrednicima razgovarao o efektima sadašnjih i budućim merama podrške u narednoj godini.

Stočari poput Stipana Brajkova godinama su tražili da se zakup državne zemlje njima omogući na period od deset godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Taj zahtev je konačno usvojen, tako da sada mogu da se posvete dugoročnom planiranju svoje proizvodnje, jer je neizvesnost oko zakupa uvek bila ograničavajući faktor. Pogotovo ako se zna da u Subotici ima više uslovnih grla nego raspoloživih hektara.

"Da vam budem iskren, ja na vreme i uredno plaćam sve svoje doprinose. Što se tiče subvencija, nešto malo kasne, ali dobro, nije bitno, važno je dobiti, a ne davati"- kaže Brajkov.

Dugoročni zakup na deset godina je jedan od zahteva poljoprivrednika koji je usvojen i realizovan u praksi u ovoj godini. Ministar Nedimović za sledeću najavljuje kontinuitet postojećih i neke nove mere podrške.

"Spremili smo nove mere za stočarstvo koje se tiču sistema unapređenja tovnog govedarstva, tu ćemo ići sa nekim merama, u decembru ćemo ići sa nabavkom domaćih traktora, odnosno onih koji se sklapaju u Srbiji. Tako da će biti sve ono što je bilo plus još dve-tri mere u dve hiljade dvadesetoj godini, a onda posle toga da krenemo u kreaciju novih mera kako bi smo bili što brži, efikasniji", kaže Nedimović.

U vezi toga, ministar je najavio uvođenje elektronske uprave u agraru koja treba da skrati vreme realizacije zahteva za subvencije, sa sadašnjih do stotinu dvadeset dana na mnogo manji period.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.