MALOLETNICA PRONAĐENA PREREZANOG VRATA!

Izvor: Kurir, 09.Okt.2010, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALOLETNICA PRONAĐENA PREREZANOG VRATA!

SUBOTICA - Nezapamćeno ubistvo! M. B. (16) iz Subotice zaklana je u četvrtak na periferiji grada, na mestu zvanom Somborska pruga. Surovi zločin dogodio se na trista metara od njene kuće, a telo je u lokvi krvi pronašao jedan od komšija, koji je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Prema prvim informacijama, ubica ju je mučio sekavši joj prste, a zatim joj je rasekao vrat oštrim predmetom, najverovatnije nožem. Sumnja se da je devojka i silovana. Na mestu ubistva i juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su bili vidljivi tragovi krvi.

- Da bi prikrio tragove, odneo je nož sa sobom. Međutim, na mestu ubistva pronađeni su tragovi koji najverovatnije pripadaju ubici i koji su poslati na veštačenje DNK - kaže naš sagovornik iz istrage.

M. N. je rodom iz Sombora. Pre nekoliko godina preselila se u Suboticu sa majkom, babom i dedom i upisala Hemijsko-tehnološku školu „Lazar Nešić“, smer modni krojač.

- Uvek je bila lepo obučena i mnogo je vodila računa o tome kako izgleda. Viđali smo je kad bi prolazila krajem, bila je veoma fina devojka. Kome je ona mogla nešto da skrivi da je ovako brutalno ubije? - pričaju komšije.

U Hemijsko-tehnološkoj školi „Lazar Nešić“ nisu bili raspoloženi za priču. I učenici i profesori još su u šoku. Ne mogu da veruju da M. N. više nema:

- Bila je dobar đak. Ni po čemu se nije naročito isticala. Devojka kao i sve druge. Ne mogu da poverujem da je tako ubijena - kaže jedna od školskih drugarica M. N.

Telo maloletnice poslato je na obdukciju i čekaju se rezultati. Istražni organi tragaju za ubicom.

Policija je tokom jučerašnjeg dana, u potrazi za ubicom, obavila informativne razgovore sa devojčinim roditeljima, školskim drugovima i drugaricama, kao i sa komšijama.

Demantuju glasine

Među stanovnicima Subotice posle ubistva pročulo se da je devojci ubica odsekao glavu, ali je policija to demantovala:

- Tačno je da je ovo jedan od najsurovijih zločina u poslednjih trideset godina, ali nije tačno da joj je glava bila odsečena - kaže naš sagovornik iz policije.

Ubijena u vreme izlaska

Pretpostavlja se da je M. B. ubijena posle izlaska s dečkom. Komšije njene porodice kažu da su ih stalno viđali zajedno:

- On je stariji od nje četiri godine. Viđali su se često, a ona bi se posle izlaska vraćala kući do 22-23 časa. Uvek je išla istim putem preko pruge, koja je mračna - priča jedan od komšija ubijene devojke.

Manijak joj pretio

Ubijenoj devojci, prema podacima iz istrage, već nekoliko nedelja je pretio nepoznati manijak. Ona to nije htela da otkrije svojoj majci, plašeći se za njeno zdravlje, pa je rekla baki.

- Plašila se, ali to nije htela da pokaže nikom - kaže jedna od drugarica M. B.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.