Učenica brutalno ubijena 50 metara od kuće

Izvor: Blic, 08.Okt.2010, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenica brutalno ubijena 50 metara od kuće

Subotica - Izmasakrirano telo šesnaestogodišnje M. B. pronađeno je preksinoć, nešto posle 22 časa, na putu pored pruge u Mesnoj zajednici „Zorka“. Prema nezvaničnim informacijama, devojka je išla kući, koja se nalazi svega 50 metara od mesta zločina, kada ju je ubica presreo u mraku i ubio sa više uboda nožem u vrat i grudi.

Na mestu zločina juče je bila vidljiva krv, pa se pretpostavlja da je ubijenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << devojci presečena glavna vratna arterija. U subotičkoj policiji kažu da je ovo jedan od najmonstruoznijih zločina sa kojim su se susreli u poslednjih 20 godina.

- Svi su bili zgroženi kada su izašli na lice mesta, jer se ubica iživljavao nad devojkom. Više desetina policajaca je satima prečešljavalo ceo kraj kako bi pronašli neke dokaze koji bi ukazali na ono što se dogodilo preksinoć - kaže izvor „Blica" iz subotičke policije.

Nesrećna M. B., učenica drugog razreda Hemijsko-tehnološke srednje škole, doselila se iz Sombora u Suboticu gde je živela sa majkom, babom i dedom.

- Ne znam šta ću sada. Razvedena sam i ona mi je bila sve u životu. Cele nedelje nije išla u školu jer je bila bolesna. Bila sam na poslu, a ćerka mi je u međuvremenu otišla kod drugarice. Došla sam sa posla oko 22 časa i kada sam videla da je nema, počela sam da joj šaljem poruke i da je zovem. Nije odgovarala. Izašla sam ispred kuće u pidžami i pored pruge sam videla policiju i Hitnu pomoć. Onda su došli i saopštili mi šta se desilo - priča kroz suze Svetlana Simendić, majka ubijene devojčice.

Stanari kuća u neposrednoj blizini mesta gde je pronađeno beživotno telo srednjoškolke kažu da nisu čuli nikakvu buku, a da su za ceo slučaj saznali tek kada su na lice mesta izašle brojne policijske patrole.

- Nisu nas puštali da izlazimo iz dvorišta dok se ne završi uviđaj, koji je trajao do kasnog prepodneva. Čak ni moja ćerka nije mogla da krene u školu dok sve nije bilo gotovo. Ovo je zaista opasan kraj. Prošle godine je i osamdesetogodišnja komšinica, ispred čije kapije je pronađeno telo nesrećne devojčice, brutalno pretučena i opljačkana u svojoj kući - kaže jedan od stanara.

Njegov komšija ističe da je iz viđenja poznavao ubijenu devojku, jer je svake večeri u isto vreme prolazila ispred njegove kuće.

- Pretpostavljam da joj je izlaz bio ograničen, jer je svakodnevno oko 22 časa išla kući. Lepo je izgledala i uvek je bila doterana. Prijatelj mi je rekao da je preksinoć u tom periodu video da je na mestu gde je telo pronađeno video da se zaustavilo taksi vozilo, neki karavan sive boje. Ne znam da li je vozač naišao na telo i zastao kako bi pozvao policiju ili to ima neke veze sa ubistvom. Čak sam načuo da je ubistvu prethodilo silovanje - priča komšija.

Policijska uprava Subotica izdala je zvanično saopštenje povodom ovog slučaja, u kome se navodi samo da je „na periferiji Subotice pronađeno beživotno telo 16-godišnje devojke, te da je istraga u toku".

Šok u školi

U školi i razredu izmasakrirane devojke vladali su šok i neverica. Niko nije mogao da poveruje da njihove drugarice nema.

- Znamo da je imala četiri godine starijeg momka, s kojim je duže vreme bila u vezi, ali ne znamo da li je imala problema na emotivnom planu - rečeno je „Blicu" u školi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotica: Učenica izmasakrirana ispred kuće

Izvor: Mondo, 09.Okt.2010, 04:51

Izmasakrirano telo šesnaestogodišnje M. B. pronađeno je preksinoć, nešto posle 22 časa, na putu pored pruge u Mesnoj zajednici "Zorka" u Subotici.

Nastavak na Mondo...

MALOLETNICA PRONAĐENA PREREZANOG VRATA!

Izvor: Kurir, 09.Okt.2010

SUBOTICA - Nezapamćeno ubistvo! M. B. (16) iz Subotice zaklana je u četvrtak na periferiji grada, na mestu zvanom Somborska pruga. Surovi zločin dogodio se na trista metara od njene kuće, a telo je u lokvi krvi pronašao jedan od komšija, koji je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć...Prema prvim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.