Lutkarsko pozorište senki iz Francuske gostuje u Beogradu

Izvor: Blic, 17.Maj.2011, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutkarsko pozorište senki iz Francuske gostuje u Beogradu

Pozorišna trupa Žan Pjer Lesko sa predstavom “Moj Pinokio” gostuje 19. maja (19) na sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Cena ulaznice je 200 dinara, a na predstavi je obezbeđen usmeni prevod.

U pitanju je lutkarsko pozorište senki iz Francuske koje će izvesti predstavu po kultnoj bajci Karla Kolodija, sa kojom ova trupa nastupa i na Međunarodnom festivalu lutkarskog pozorišta u Subotici.

- Mislim da su Pinokijeve avanture izuzetno prijemčive i uzbudljive >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da uveliko nadilaze prvobitnu simpatičnu sliku o drvenom lutku dugog nosa i velikih ušiju... Njegove avanture zaista pokreću. Pinokio odvažno kreće u otkrivanje sveta. I zato mu se deca dive, zavide mu i vole ga... Uprkos poteškoćama i neprilikama, Pinokio simbolizuje večitu himnu životu - kaže za svoju predstavu Žan Pjer Lesko.

Žan Pjer Lesko je po profesiji likovni umetnik, ali i režiser, dramski pisac, glumac, scenograf, pedagog i profesor na Internacionalnom lutkarskom institutu u Šarlvil-Mezijeru. On će na gostovanju u Srbiji održati i radionice, namenjene profesionalcima, o lutkarskom pozorištu senki.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.