Francusko pozorište senki u BDP-u

Izvor: B92, 16.Maj.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francusko pozorište senki u BDP-u

Francuska pozorišna trupa "Žan Pjer Lesko" gostovaće 19. maja u Beogradskom dramskom pozorištu, gde će izvesti predstavu za decu "Moj Pinokio", najavljeno je iz Francuskog instituta u Beogradu.

Predstava "Moj Pinokio" predstavlja adaptaciju dela Karla Kolodija, koju su uradili Didije de Kalan i Žan Pjer Lesko.

U Leskovoj adaptaciji oživljena drvena lutka kojoj se nos uvećava svaki put kada izgovori neku laž nije sebično i lenjo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << derište nego velikodušno dete.

Leskova drvena lutka kreće se među senkama i dekorom od papira, okružena čarolijama, odnosno animiranim i obojenim projekcijama.

Žan Pjer Lesko je po profesiji likovni umetnik, ali i režiser, dramski pisac, glumac, scenograf, pedagog i profesor na Internacionalnom lutkarskom institutu u Šarlvil Mezijeru, a već dugi niz godina pomera granice u pozorištu senki.

Predstava "Moj Pinokio" biće izvedena i u glavnom programu 18. Međunarodnog festivala lutkarskih pozorišta u Subotici koji se održava od 16. do 21. maja.

Francuska pozorišna trupa gostovaće 18. maja i u Novom Sadu, a 20. maja u Nišu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lutkarsko pozorište senki iz Francuske gostuje u BDP-u

Izvor: NC magazin, 16.Maj.2011

Pozorišna trupa Jean Pierre Lescourret, sa predstavom "Moj Pinokio", po kultnoj bajci Carla Collodi-a..U pitanju je lutkarsko pozoriste senki a Jean Pierre Lescourret je pravi majstor da očara publiku, i velike i male.. .Predstava "Moj Pinokio" odrzaće se u četvrtak, 19. maja u 19 časova na Novoj...

Nastavak na NC magazin...

Lutkarsko pozorište senki iz Francuske gostuje u Beogradu

Izvor: Blic, 17.Maj.2011, 00:40

Pozorišna trupa Žan Pjer Lesko sa predstavom “Moj Pinokio” gostuje 19. maja (19) na sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Cena ulaznice je 200 dinara, a na predstavi je obezbeđen usmeni prevod. ..U pitanju je lutkarsko pozorište senki iz Francuske koje će izvesti predstavu po kultnoj bajci...

Nastavak na Blic...

Pozorište lutaka: "Moj Pinokio"

Izvor: GledajNapred, 17.Maj.2011

   .Moj Pinokio    .POZORIŠTE. - U Beogradskom dramskom pozorištu (Mileševska 64a), 19. maja (19.00) gostovaće Trupa Žan-Pjer Lesko sa predstavom "Moj Pinokio" (6+). Predstava će biti odigrana na francuskom sa usmenim prevodom na srpski, a traje 70 minuta. Cena ulaznice...

Nastavak na GledajNapred...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.