Lidl počinje gradnju u Subotici?

Izvor: RTS, 04.Jan.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lidl" počinje gradnju u Subotici?

Lanac supermarketa "Lidl" u 2015. godini najverovatnije će krenuti sa izgradnjom objekta u Subotici, najavio je pomoćnik gradonačelnika Ljuben Hristov.

Ekonomija 1 "Lidl" počinje gradnju u Subotici?

2 Obradović: Godina promena i investicija za EPS

3 Izgradnja puteva i koridora prioritet

4 Kako do novih radnih mesta

5 Razvojni centri, stručnjacima otvorena vrata

Nemački trgovinski lanac prehrambenih proizvoda, od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svih gradova u Srbiji gde planira da investira, prvo je u Subotici dobio građevinsku dozvolu.

"Veoma je izvesno da je 'Lild' taj koji najverovatnije u 2015. godini treba da počne sa investicijom, zato što je on od našeg grada dobio građevinsku dozvolu i to je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je izdala građevinsku dozvolu ovakvom jednom gigantu", rekao je Hristov Tanjugu.

Podsetio je da je koncepcija "Lidla" takva da će sa gradnjom početi tek kada se stvore uslovi za izgradnju deset i više objekata.

"Prema podacima od pre mesec dana još dve lokalne samouprave bile su blizu izdavanja potrebnih dozvola. Nadam se da će novi zakon o građevinarstvu podstaći tu aktivnost i omogućiti zainteresovanim stranama da što lakše dođu do neophodnih dokumenata za početak aktivnosti", dodao je Hristov.

Prema njegovim rečima, tri do četiri meseca pre zvaničnog početka gradnje lokalna samouprava će biti obaveštena od strane ovog investitora, kako bi stvorili preduslove za izgradnju pristupne samobraćajnice na lokaciji budućeg "Lidlovog" objekta, a koja se nalazi na putu između Subotice i Palića.

Prema ranijim najavama, ovaj trgovinski lanac će otvoriti svoj objekat uz budući ritejl park austrijske Kvintere u kome će, prema najavama, osim "Lidla" biti smeštene prodavnice odeće i obuće poput "Njujorker"-a, "C&A", "Takko"-a.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.