Читај ми!

"Lidl" počinje da gradi u Subotici?

Lanac supermarketa "Lidl" u 2015. godini najverovatnije će početi izgradnju objekta u Subotici, najavio je pomoćnik gradonačelnika Ljuben Hristov.

Nemački trgovinski lanac prehrambenih proizvoda, od svih gradova u Srbiji gde planira da investira, prvo je u Subotici dobio građevinsku dozvolu.

"Veoma je izvesno da je 'Lild' taj koji najverovatnije u 2015. godini treba da počne investiciju, zato što je on od našeg grada dobio građevinsku dozvolu i to je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je izdala građevinsku dozvolu ovakvom jednom gigantu", rekao je Hristov Tanjugu.

Podsetio je da je koncepcija "Lidla" takva da će gradnja početi tek kada se stvore uslovi za izgradnju deset i više objekata.

"Prema podacima od pre mesec dana, još dve lokalne samouprave bile su blizu izdavanja potrebnih dozvola. Nadam se da će novi Zakon o građevinarstvu podstaći tu aktivnost i omogućiti zainteresovanim stranama da što lakše dođu do neophodnih dokumenata za početak aktivnosti", dodao je Hristov.

Prema njegovim rečima, tri do četiri meseca pre zvaničnog početka gradnje lokalna samouprava će biti obaveštena od strane ovog investitora, kako bi stvorili preduslove za izgradnju pristupne samobraćajnice na lokaciji budućeg "Lidlovog" objekta, a koja se nalazi na putu između Subotice i Palića.

Prema ranijim najavama, ovaj trgovinski lanac će otvoriti svoj objekat uz budući ritejl park austrijske "Kvintere" u kome će, prema najavama, osim "Lidla" biti smeštene prodavnice odeće i obuće "Njujorker", "C&A", "Takko".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара