Kuća na selu pre nego garsonjera u gradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća na selu pre nego garsonjera u gradu

Mladi bračni i vanbračni parovi svoje stambeno pitanje mogu da reše na mnogo jednostavniji način nego što se čini. Pod uslovom da žele da žive na selu. Ukoliko se odluče na taj korak mogu da računaju na podršku Pokrajine u iznosu do milion dinara, koliko su dobili Ivana i Marko iz Starog Žednika.

Ivana Benke i Marko Majlat sviće svoje porodično gnezdo u Starom Žedniku. Kada su sve stavili na papir, za onoliko koliko će biti uloženo u kupovinu i renoviranje kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od stotinu kvadrata sa okućnicom u Starom Žedniku, u Subotici su mogli da kupe – garsonjeru. A pored svega toga, konkurisali su kod Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova i dobili milion dinara podrške za kupovinu svog budućeg doma.

"Odlučili smo radi zdravijeg načina života i odrastanja dece naše. Da prožive isto to što smo i mi prošli, kroz sve te igre na selu. Da nisu toliko za kompjuterom, iako znam da će biti jer je takvo, prosto, vreme", kaže Marko.

Oboje su rođeni i odrasli na selu, a Ivana kao inžinjer zaštite bilja takođe i radi na selu, tako da su svi njihovi planovi išli u pravcu da ostanu u Starom Žedniku, selu koje se nalazi na dvadesetak minuta vožnje od Subotice i u kojem imaju sve što im je potrebno za njih i buduće potomstvo.

"Ja sam rođena na selu, ali nisam na ovom, nego na Bikovu, a i on je sa sela, baš iz ovog. Ja sam dobila posao baš u ovom selu, tako da me je to totalno ubedilo da treba tu da ostanemo, da se ovde skrasimo i da tu osnujemo svoju porodicu", dodaje Ivana.

Na put do grada Ivana i Marko potroše onoliko vremena koliko se i u većim gradovima zna potrošiti na putu od kuće do posla. Ako ste podstanari, Pokrajinski fondovi obezbeđuju podršku za ostanak na selu, pa ako ste zainteresovani – pratite konkurse.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.