Kikindska maturantkinja pobednica Republičkog takmičenja iz računovodstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 14:50

Kikindska maturantkinja pobednica Republičkog takmičenja iz računovodstva

Maturantkinja kikindske Ekonomsko-trgovinske škole, Emilija Homa, pobednica je Republičkog takmičenja iz računovodstva. Emilija, budućua studentkinja Ekonomskog fakulteta u Subotici, obradovala je svoje drugare, školu, mentorku. Dokazala je da se i u online uslovima nastave uspeh itekako može postići.

Iako je dokazala da je najbolja, Emilija Homa, učenica IV razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi skromno se odnosi prema tom uspehu. Čak ni trema pred samo takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije sprečila Emiliju da pobedi.

Emilja Homa, pobednica Republičkog takmičenja iz računovodstva kaže:

"Imala sam tremu. Pošto znam da sam vežbala i radila, želela sam to i da dokažem. Ali, nisam mogla da verujem, nisam se nadala baš prvom mestu."

Računovodstvo je kreativan predmet i možemo ga porediti sa šahom, objašnjava profesorica Ivana Kojić, Emilijina mentorka. To znači da morate planirati svaki naredni korak:

"Ostvaren je zaista izuzetan uspeh i cela škola je ponosna na Emiliju. Ona se izdvojila još na prvoj godini, kao dete sa razvijenim logičkim razmišljanjem, koje je preduslov da bi se ovaj predmet uspešno radio. Ali, pored toga, potrebno je mnogo rada i truda."

"Ja volim te predmete na kojima ne mora samo teorija da se uči i pamti, nego da se to nekako primeni i da se razmišljanjem dođe do rešenja", kaže Emilija.

Prva nagrada na Republičkom takmičenju iz računovodstva izuzetan je uspeh za školu, kao i dobar pokazatelj da se i u protekloj školskoj godini uspešno radilo.

Tomislav Bartolić, direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi kaže:

"Izuzetan uspeh. Naravno, sve to ne bilo tako da nije bilo vežbanja, truda, a tu je i rad mentorke, profesorice Ivane Kojić. Ja sam im do beskraja zahvalan na ovako velikom uspehu, ne samo da bismo promovisali školu, nego i kao dobar pokazatelj da i pored online nastave, A ili B sistema, može da se postigne uspeh."

Zahvaljujući Emilijinom uspehu, Ekonopmsko-trgovinska škola u Kikindi biće domaćin narednog takmičenja najuspešnijih učenika, baš iz predmeta – računovodstvo.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.