Izbeglice odustaju od Horgoša, idu ka Hrvatskoj

Izvor: Blic, 17.Sep.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice odustaju od Horgoša, idu ka Hrvatskoj

Oko 200 izbeglica očekuje dolazak autobusa koji će da ih prevezu do destinacija koje odaberu, a predsednik Radne grupe Subotice za praćenje migracija Milomir Vujadinović kaže da će danas desetak autobusa voziti izbeglice najverovatnije ka Hrvatskoj.

 - Očekujemo da će šest do deset autobusa uspeti da transportuje ove ljude ka destinacijama koje žele - rekao je Vujadinović u trenutku dok je grupa od oko 200 izbeglica čekala dolazak autobusa, kako bi ušli u njih. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

On objašnjava da su izbeglice koje na Horgošu 1 čekaju da pređu u Mađarsku, nakon što su shvatile da im prelaz neće biti omogućen, odlučile da promene rutu i njih će tih desetak autobusa tokom dana da preveze do odredišta koja izaberu.

Izbeglice uglavnom, kaže Vujadinović, odlaze ka Hrvatskoj, tačnije ka graničnim prelazima Bezdan i Šid, a ređe ka granici BiH i u ovom je trenutku neizvesno koje će rute biti najdominantije.

Prevoz izbeglica finansiraće Međunarodna organizacija za migracije pri UN, dok će jedan broj izbeglica platiti sopstveni prevoz.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.