Hrabri Subotičani završili učešće u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2018, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrabri Subotičani završili učešće u Evropi

U revanš utakmici trećeg kola Kvalifikacija za Ligu Evrope subotički Spartak oprostio se od Evrope pošto je i u drugoj utakmici poražen sa 2:1 (0:0) od danskog Brondbija.

Fudbaleri Spartaka završili su evropsku odiseju, iako su posle prvog meča u Bogradu imali zaostatak od dva gola (2:0), "plavi golubovi" u revanšu mogli su i da pobede, a sa malo sreće da eliminišu i veliki Brondbi.

Subotičani su u dalekoj Danskoj od 10. minuta imali igrača više jer je vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobri sudija Goček iz Turske sasvim opravdano isključio štopera domaćeg tima Kabonga, ali igrača više Subotičani nisu znali da iskoriste. Doduše, „plavi golubovi" su se borili srčano, imali stalnu incijativu, ali su teško dolazili do gola ne baš sigurnog golmana Švabea.

Pokušali su igrači Spartaka preko bokova, prekida, ali nikako nisu pronašli pukotinu u odbrani „vikinga". Očigledno mladim fudbalerima Spartaka nedostajalo je iskustvo. Brondbi je igrao strpljivo u prvom delu Danci ni jednom nisu uputili šut ka golu besposlenog Perića i tek su u finišu, kada su Subotičani sve karte bacili u napad, krenuli nešto ofanzivnije i to im se na kraju isplatilo uknjižili su pobedu.

Subotičani su dobro otvorili utakmicu, ušli su u igru smelo i to im se isplatilo već u 10. Minutu igre. Posle jedne kratke kombinacije odbrambenih igrača Brondbije do lopte se dokopao Đenić i stuštio se sam prema golu Švabea, Kabagongu ništa drugo nije preostalo nego da ga sruši s leđa, a turski sudija je bez razmišljanja štoperu danskog tima pokazao crveni karton.

S igračem više Spartak je potpuno preuzeo igru, međutim u prvom delu susreta Subotičani nisu uspeli da stvore ni jednu pravu priliku. Pokušavali su glavnom posle centaršuteva, ali udarci Čečarića i Maričića glavom završili su pored gola. Nisu imali sreće ni Đuričin i Glavčić iz slobodnih udaraca, njihovi šutevi prohujali su pored stative.

Slika na terenu ni u nastavku se nije promenila Subotičani su i dalje visokim loptama pokušavali nešto više da učine, ali udarci glavom Tekijaškog i Čečarića nisu pogodili okvir gola. A onda su iz prvog pravog napada Danci poveli. Kajzer je na malom prostoru prevario Šimuru i sa desetak metara pogodio mrežu. No, Spartak je uspeo da izjdnači. Čečarić je tukao sa više od 20 metara, golman Švabe je loptu kratko odbio, a Đeniću nije bilo teško da je ubaci u mrežu.

U poslednjih nekoliko minuta Subotičani su krenuili na sve ili ništa i primili gol. Posle jedog nesporazuma Tekijaškog i golmana Perića do lopte se dokopao Viček i sa desetak metara pogodio praznu mrežu. Subotičani, iako su izgubili nemaju za čim da žale, i u Danskoj igrali su hrabro, srčano, ali ih je sreća napustila. Ipak, ostaće upamćenio da je Spartak igrao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Stadion Brondbija, gledalaca oko 8.000, sudija: T. Goček (Turska),strelac: Kaiser u 69.i Vilček u 93. Za Brondbi, a Đenić u 80. minutu za Spartak, žuti kartoni: Radošević, Gamelbi, Vigen (Brondbi), Đenić, Dunđerski (Spartak), crveni karton: Kabongo u 10. minutu (Brondbi).

BRONDBI: Švabe 6, Jung 6, Kabongo, Arajuri 7(Larsen), Gamelbi 6, Vigen 7, Radošević 7, Kaiser 8, Muhtar 7, Erceg (Hernanson 7), Ure 8(Vilček 7).

SPARTAK: Perić 6, Milošević 6, Šimura 6, Tekijaški 7, Dunđerski 7 – Marčić 6 (Čo), Vukčević 6, Glavčić 7, Đuričin 7 (Torbica) , Čečarić 7, Đenić 7.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogu li Subotičani do čuda u Danskoj?

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2018

Puleni Vladimira Gaćinovića pred nemogućom misijom...Fudbaleri Spartaka Ždrepčeva krv će u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope ispred sebe imati jako težak zadatak - da nadoknade minus od dva primljena gola kod kuće...Zasluženo je Brondbi slabio na stadionu Rajko Mitić pre sedam...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.