Gerontološkom centru u Subotici 36 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gerontološkom centru u Subotici 36 miliona dinara

"Samo ove godine, Pokrajinska Vlada je izdvojila 300 miliona dinara za socijalnu zaštitu, a u julu će biti raspisan novi konkurs za dodelu sredstava za poboljšanje smeštaja starih lica u Vojvodini", najavio je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova na proslavi jubileja Gerontološkog centra u Subotici.

Gerontološki centar u Subotici proslavlja 40 rođendan kao kuća za 530 penzionera u domskom smeštaju, koja na stotine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njih okuplja u deset klubova u gradu i okolnim selima, a kroz razne vidove otvorene zaštite pruža usluge za 10.000 najstarijih Subotičana.

Na svečanosti koja je priređena tim povodom, direktor Nenad Ivanišević je istakao da je odnos prema korisnicima kao članovima porodice najveća vrednost ove ustanove socijalne zaštite.

"Mislim da je ovo kuća u koju svi rado dolaze. Drago mi je što možemo da se podičimo uspesima i nećemo ni da budemo lažno skromni. Trenutno boravite u najboljem objektu za smeštaj starih i odraslih lica na Balkanu. To mogu da garantujem", poručio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra u Subotici.

Na svečanosti koja je priređena povodom jubileja Gerontološkog centra, prisutnima se obratio i Predrag Vuletić,pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova koji je istakao da je ova ustanova među najboljim u Vojvodini te da Pokrajinska Vlada posvećuje posebnu pažnju brizi o starima.

"Poslednjim rebalansom budžeta Pokrajinske Vlade, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku je dobio 360 miliona dinara. Od tih 360 miliona, novih 235 miliona dinara ide upravo na unapređenje socijalne zaštite", izjavio je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Predrag Vuletić je najavio da će 11. jula biti raspisan konkurs za unapređenje socijalne zaštite starih lica koja su u domskom smeštaju u ustanovama čiji je osnivač Pokrajinska Vlada, a na svečanosti priređenoj povodom rođendana Gerontološkog centra u Subotici njegovom direktoru Nenadu Ivaniševiću predstavnik Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije uručio je ugovor o dodeli 36 miliona dinara, namenjenih za renoviranje doma za odrasla lica u Subotici.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.