Krkobabić pozvao zadrugare u Nišu da konkurišu za pomoć države

Izvor: juGmedia, 29.Jun.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić pozvao zadrugare u Nišu da konkurišu za pomoć države

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić i pozvao zadrugare sa područja Nišavskog okruga da se prijave na konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj zadruga i podsetio da je u državnom budžetu za tu namenu ove godine obezbeđeno 825 miliona dinara.

Krkobabić je istakao da je namera Vlade Srbije da tim sredstvima pomogne osnivanje i razvoj 60 do 70 zadruga. 

„Očekujemo osnivanje novih povrtarskih, voćarskih, pčelarskih, složenih zadruga. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Novac će biti odobren za nabavku osnovnog stada, višegodišnjih zasta, nove tehnologije“, rekao je Krkobabić na sastanku sa zadrugarima i predstavnicima lokalne samouprave u Nišavskom upravnom okrugu.

Krkobabić je rekao da će plan 500 zadruga za 500 sela za tri godine, sigurno biti premašen jer je samo za godinu dana formirano 250 zadruga, a u našoj zemlji postoji 631.000 malih poljoprivrednih domaćinstava. 

„Samo njihovim udruživanjem možemo da postignemo da oni ne zavise od ćudi prirode i bankarskih kredita. Samo udruživanjem možemo da rešimo problem otkupnih cena“, naglasio je Krkobabić.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kazala je da su u poslednjih godinu dana na području tog okruga formirane tri zadruge, ali da to nije dovoljan broj. 

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krkobabić: Ravnomerni regionalni razvoj - prvorazredna nacionalna misija

Izvor: Beta, 29.Jun.2018

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je danas u Nišu da je ravnomerni regionalni razvoj "prvorazredna nacionalna misija" i dodao da očekuje da će Vlada Srbije "tu bitku dobiti". On je kazao da je novi kvalitet aktuelne Vlade Srbije što pokušava da različite medjusobno...

Nastavak na Beta...

Olan od 500 zadruga će biti premasen

Izvor: Beta Video, 29.Jun.2018

NIŠ - Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić je objasnio da će plan ``500 zadruga za 500 sela`` za tri godine sigurno biti premašen jer je za godinu dana već formirano 250 zadruga. (CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Krkobabić: Raspisan konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za zadruge (VIDEO)

Izvor: Beta, 29.Jun.2018

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić pozvao je danas zadrugare sa područja Nišavskog okruga da se prijave na konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj zadruga za koji je ove godine obezbedjeno 825 miliona dinara. Krkobabić je rekao da Vlada Srbije namerava da da tim sredstvima...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.