Dragin zadovoljan presudom o mleku

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragin zadovoljan presudom o mleku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin rekao je danas da je zadovoljan što je presuda Upravnog suda "pokazala gde leži problem u vezi sa tržištem mleka u Srbiji".

Upravni sud saopštio je danas da je odbio tužbu Industrije mleka i mlečnih proizvoda „Imlek" iz Beograda i „Mlekare" iz Subotice protiv rešenja Saveta Komisije za zaštitu konkurencije.

Proizvođači mleka traže otkup po uvoznoj ceni

Milosavljević: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Sredićemo rafove

Sud je utvrdio da je Komisija u zakonitom postupku pravilno utvrdila da tužioci u ovom sporu, društva u većinskom vlasništvu "Denjub fuds grupe B.V." (Danube Foods Group B.V), imaju dominantan položaj na relevantnom tržištu otkupa sirovog mleka od mlekara na teritoriji Srbije.

Ministar Dragin je istakao da će ovakva odluka suda zadovoljiti sve one koji su "zbog takve situacije drhtali" - od proizvodjača do gradjana.

"Iskreno se nadam da će u sledećem periodu svi ostali organi države koji su takodje zaduženi za regulisanje tržišta i pitanja monopola postupiti po zakonu i da će na takav način svima koji žive od ove grane stočarstva, ali i gradjanima Srbije koji konzumiraju mleko, omogućiti da više ne misle na situaciju kakvu smo imali proteklih meseci", rekao je Dragin.

U obrazloženju odluke Upravnog suda navodi se da su "Imlek" iz Beograda i „Mlekara" iz Subotice zloupotrebili položaj tako što su u tipskom ugovoru o proizvodnji, isporuci i otkupu mleka od mlekara na teritoriji Srbije, izmedju ostalog, predvideli da se utvrdjivanje kvaliteta sirovog mleka vrši u laboratoriji mlekare i da se ti nalazi smatraju konačnim.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.