Crveni karton, Haskić u elementu i burna završnica na Kosanovićevom debiju

Izvor: JužneVesti.com, 25.Avg.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni karton, Haskić "u elementu" i burna završnica na Kosanovićevom debiju

Pobedu Radničkom u 6. kolu Superlige doneo je Nermin Haskić, koji je potigao svoj prvi, a 20 minuta kasnije i drugi pogodak ove sezone. Utakmicu u kojoj su niški fudbaleri pobedili subotički Spartak sa 2:1 obeležila je i burna završnica, u kojoj je Veljko Batrović dobio drugi žuti karton, a trener Milorad Kosanović prvi, na svom debiju na "Čairu" u ulozi trenera domaćina.

Iako sa slabijim učinkom od rivala, Subotičani nisu u Niš došli da se brane, bili >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su ravnopravni gotovo sve vreme, ali su imali nešto manje prilika za postizanje gola. Za njih je pogodio jedino Stefan Denković u 50. minutu, ali je Haskić izjednačio samo 2 minuta kasnije, a onda 20 minuta posle i doneo vođstvo.

U završnici meča bilo je nekoliko spornih kontakata, a zbog prigovora je trener Milorad Kosanović dobio žuti karton. U poslednjem minutu meča Veljko Batrović je na samoj liniji šesnaesterca oborio jednog od fudbalera gostujućeg sastava. Zbog toga je zaradio drugi žuti karton i isključenje, ali slobodan udarac Subotičani nisu uspeli da pretvore u remi.

Odličnu priliku Radnički je imao već u 9. minutu meča - Dejan Meleg je lepo pronašao Nikolu Čumića, ovaj centrirao, ali je Stefan Mihajlović promašio zicer, pošto je lopta otišla pored gola.

I u 22. minutu je Mihajlović bio neprecizan, pošto je centaršut Erika Jirke dočekao glavom i poslao loptu preko gola.

Svoju šansu ispustili su i gosti, pošto se Stefan Denković sam pred golmanom Nikolom Petrovićem, ali je u želji da ga izbegne iskusni internacionalac šutnuo pravo u sebi bližu stativu.

Iskupio se Denković početkom drugog poluvremena, u 50. minutu. Dobra reakcija glavom nakon centaršuta krunisana je prvim golom na meču. Ipak, Spartak je vodio svega 2 minuta, pošto se izjednačenje dogodilo u 52. minutu.

Nermin Haskić je sam stigao do ivice kaznenog prostora i "raspalio" za 17 metara, podsetivši sve na to ko je prošle sezone bio najbolji strelac Superlige.

Pokazao se ubrzo i Veljko Batrović, koje je ušao sa klupe, pošto je snažno šutirao za 25 metara, ali je lopta udarila u stativu.

Poveo je niški sastav u 72. minutu, a ponovo je strelac bio Haskić. Sve je krenulo od Saše Stojanovića koji je sjajno poslao loptu u prazan prostor, Stefan Đorđević je prihvatio i prosledio Bosancu, koji je rutinski pogodio.

Tako je Radnički zabeležio četvrti trijumf ove seozne, koji ga je postavio na 3. poziciju u Superligi, s tim što Crvena zvezda, Partizan i Čukarički koji su ispod imaju po 2 meča manje.

U sledećem kolu Radnički će gostovati Čukaričkom na Banovom Brdu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

USPEŠAN DEBI KOSANOVIĆA: Haskić doneo pobedu Radničkom nad Spartakom

Izvor: Kurir, 25.Avg.2019

Fudbaleri Radničkog pobedili su danas u Nišu subotički Spartak sa 2:1, u šestom kolu Super lige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.